В събота и неделя ще се проведе Детската панорама за

...
В събота и неделя ще се проведе Детската панорама за
Коментари Харесай

Детската панорама за изкуства обединява фолклорни и съвременни изпълнения

В събота и неделя ще се организира Детската гледка за изкуства, която  Българският арт и фолклорен център „ Нестия ” провежда към този момент няколко години. В парка „ Заимов “ участници от цялата страна ще показват танцови и музикални осъществявания, като ще бъдат включени освен фолклорни, въпреки те да са акцетът, само че и модерни жанрови форми.

И тази година Детската гледка за изкуства ще премине под мотото „ Да открием гения “. Организаторите от Българския арт и фолклорен център „ Нестия ” желаят да подтикват всяко дете, без значение от неговите заложби, да показа на сцена свое осъществяване.. Над 2000 участници пък се включиха в Националния фолклорен конкурс „ Бъдност за гениите на България “, в границите на акцията " Да запалителен и съхраним огъня български ":

Председателят на  Българския арт и фолклорен център „ Нестия ”  Христо Станков показа, че лятната им стратегия още веднъж ще включва фестивали по морските ни курорти, най-много в „ Слънчев бряг “. През лятото, „ Нестия “ провеждат за първи път и  Национална танцова лига - България, като кръговете ще се проведат още веднъж в „ Слънчев бряг “. Христо Станков се надява, че с този план най-сетне ще се диференцира танцовия фолклор.

Танцовата лига ще премине през 6 кръга с един заключителен, като един фолклорен колектив може да взе участие в не повече от два кръга.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР