В събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с

...
В събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с
Коментари Харесай

Пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта през уикенда

В събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 8:00 до 16:00 часа . На място ще участват полицейски екипи. Всеки търговец и клиент би трябвало да употребява защитни маски и да съблюдава и условието за отдалеченост от 2 метра, което допуска най-много 30 клиенти на една алея.

Задължително е всеки търговец да съблюдава персонална хигиена и да прави стерилизация на сергията си. Това реши през днешния ден на постоянното си съвещание Общинският спешен щаб. Днес до 13.30 часа ще се провежда пробно пропускане на жители в пазара с посока на придвижване север юг и по двете алеи.

Правилата са част от ограниченията на Община Сливен за ограничение разпространяването на ковид по време на изключителното състояние. Кметът Стефан Радев съобщи, че по-голямата част от жителите се преценяват с новите правила и прикани за още по-отговорно отношение, изключително по време на идните празници.

Той напомни, че от през днешния ден стартира слагането на шест мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете пред църквите в града . Съоръженията ще останат там за интервала на празниците от 11 до 20 април.

По самодейност на кмета Стефан Радев е основана организация за вечерна стерилизация към храмовете, чиито чиновници ще обработват с препарати вътре в пространствата.

Продължава ежедневната стерилизация на сериозни точки към болничните заведения, спирки, пазара, детските площадки и кварталите „ Речица “ и „ Надежда “. Продължава и активността на доброволците, които дезинфекцират входните порти и домофоните на жилищните блокове.

Община Сливен направи подаяние от 200 защитни престилки на регионалната болница. На денонощния телефон на Общината не престават да постъпват сигнали за неспазване на противоепидемичните ограничения. Те са главно за скупчване на хора, смесени групи деца и възрастни в селата, пред блокове, вилна зона, по пейките в центъра и пазара.

Образувано е едно досъдебно произвеждане за неспазване на карантината и едно досъдебно произвеждане за образуване на празненство в кв. „ Надежда “. Съставени са пет акта за неспазване на противоепидемичните ограничения. Продължава непрекъснатото полицейско наличие в кварталите " Надежда " и " Речица ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР