В събота футболната общност в България отново ще насочи поглед

...
В събота футболната общност в България отново ще насочи поглед
Коментари Харесай

Грешките, които не бива да повтарят ЦСКА и Черно море

В събота футболната общественост в България още веднъж ще насочи взор към стадион „ Българска армия”. Класирал се за втория квалификационен кръг на Лига Европа, ЦСКА продължава без загуба и позволен гол на европейската сцена, само че действителността в efbet Лига е малко по-различна. На старта на сезон 2019/20 упоритостите на алените за 3 лесни точки бяха попарени от Етър.

Сега ЦСКА към този момент насочва и мисъл към идния мач с хърватския Осиек във втория квалификационен кръг на ЛЕ, само че преди този момент отново ще би трябвало да се настрои на вълна за българския шампионат.

Градусът на напрежение ще се вдигне в съботния следобяд в Борисовата градина, когато на стадион „ Българска армия” идва Черно море. Едно постоянно взривоопасно опълчване в своя първи епизод за сезон 2019/20.

А в случай че този път ЦСКА желае да стигне до първата си победа, несъмнено старите неточности не трябва да се повтарят…

„ Трябва да работим върху завършващите удари. Най-трудно във футбола е да вкараш гол. За да отбележиш гол, трябват умения, качества, тъй като не са и доста обстановките, които един тим основава. За страдание допуснахме два обикновени гола”, показа Добромир Митов.

„ Леко подценихме обстановката и не мога да си обясня. Предупредих футболистите, че Етър е стабилен тим, играещ футбол. Трябва да бъдем деликатни и да заобикаляме да си сътворяваме главоболия, тъй че ще проучваме това нещо”.

А да се затвърдят думите на Добромир Митов и образно се оказва, че несъмнено не е мъчно, макар че ЦСКА е изиграл единствено 3 мача от началото на сезона.

Грубите грешки в защита против Етър се оказаха разковничето за това „ армейците” в последна сметка да не се поздравят с триумфа.

Да стартираме от гола за 1:1 на Даниел Младенов. В една невралгична зона, когато даже на пръв взор и най-невпечатляващото изритване на топката слепешката надалеч от наказателното поле щеше да свърши работа, Тиаго реши да дриблира. Решението се оказа грешно…

И въпреки оказал се още веднъж напред в резултата, ЦСКА се пропука още веднъж и за 2:2. Пак Даниел Младенов. Този път би трябвало да отчетем брилянтния пас на Иван Стоянов, само че с право мнозина ще посочат и неналичието на организация в отбраната на ЦСКА, довела в действителност до попадението. В последна сметка никой не противодейства на Даниел Младенов, който с глава не остави шансове на Черниаускас.

Мачът с Титоград в Черна гора, приключил 0:0, също загатна за неволите на алените в отбрана. Проблемът с крайните бранители наподобява сериозен, а аргументите може да са доста – липса на синхрон сред изпълнителите, подценяване на обстановките или даже липса на игрови темп, откакто в 3-те публични срещи до момента в ЦСКА непроменяемо имаше промени в отбраната.

И като че ли като единствен позитивен лъч от началото на сезона в игрови проект остават епизодичните прояви на креативност от хора като Греъм Кери, Тиаго и Диего Фабрини, а и способността на алените да стрелят от отдалеченост. Както образно ни показва Митко Митков при равенството с Етър.

Колкото до идния конкурент – Черно море ще дойде в София със самочувствие след триумфа на старта на сезона с 3:1 над Локомотив (Пловдив). Илиан Илиев обаче знае, че в този момент тимът му би трябвало да избегне най-малко една значима неправилност, видяна преди 7 дни…

"В момента, в който се поуспокоихме, преодоляхме пресата на противника. След 25-та минута почнахме да вършим нужното и можехме да вкараме повече голове. Занапред не би трябвало да влизаме по този начин в мачовете, тъй като може да ни коства и загуба ", показа наставникът на Черно море.

А последните 12 месеца демонстрират, че в думите на Илиан Илиев има и статистическо съображение. Всъщност през предишния сезон Черно море позволи цели 11 гола в първите 15 минути от своите мачове в шампионата. Или над 21% от инкасираните от „ моряците” попадения за целия сезон са паднали в първия четвърт час от срещите. Подценяване или неприятно начало на мачовете, само че постоянно това е разликата сред триумфа и неуспеха на негостоприемни места като стадион „ Българска армия”.

Като мотив за оптимизъм обаче наставникът на варненци има защо да се усмихва, въпреки рядко да виждаме да го прави от тъчлинията. Илиан Илиев остана удовлетворен от характера на своите ученици при обрата против Локомотив (Пловдив), а в предни позиции наподобява Черно море има нужната рутина и опит. Комбинациите, заучени до съвършенство, постоянно затрудняваха бранителите на „ смърфовете”.

И по този начин – ЦСКА против Черно море. Насочил взор и към Лига Европа, тимът на Добромир Митов не трябва да не помни, че има доста работа за извършване в родния шампионат, в случай че не желае рано-рано да помаха за довиждане на вярата за 32-ра шампионска корона. Черно море пък ще гони даже по-успешен сезон от предходния, само че с вяра да придвижи нещо от предходната акция и в актуалната – способността да е наложеният палач на колоси в efbet Лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР