В събота, 4 декември, Новолунието се формира на 12°22 в

...
В събота, 4 декември, Новолунието се формира на 12°22 в
Коментари Харесай

Новолуние и слънчево затъмнение на 4 декември в Стрелец

В събота, 4 декември, Новолунието се образува на 12°22 в знака на Стрелец в 09:44 сутринта. Новолунието в Стрелец ни прави любопитни, по-уверени, по-амбициозни, по-оптимистични и общителни, дава блян към приключенията.

Новолунието в Стрелец съответствува с цялостното слънчево затъмнение, което ще означи края на един цикъл и началото на различен. По време на слънчевото затъмнение би трябвало да сме още по-внимателни към това, което посяваме сега, защото може да има повече последици, в сравнение с единствено по време на новолуние. Затова е целесъобразно да сеем положителни неща към нас, да вършим положителни каузи, да се съсредоточим върху позитивното, с цел да получим по-добра годишна продукция по-късно, по време на етапа на Пълнолуние. Ефектите на затъмнението са дълготрайни – от шест месеца до една година. През идващите месеци, ще преживеем интензивни трансформации в нашата просвета, закони, а също и в нашите вярвания.

Новолунието в Стрелец и слънчевото затъмнение са свързани с Меркурий (съвпад) и Сатурн (секстил). Това може да ни помогне да показваме себе си елементарно и безапелационно.

Слънчевото затъмнение в знака на Стрелец, ще благоприятства (главно) огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) и въздушните (Близнаци, Везни, Водолей); само че може да бъде предизвикателство за Дева и Риби. Някои хора могат да изпитат предпочитание да прекратят една връзка и да тръгнат по нов път. Затъмненията постоянно предизвикват неочаквани промени, вършат ни по-емоционални, по тази причина най-добре е в този момент да не вземате решения, да изчакате да минат няколко дни и на мира да обмислите нещата.

Това затъмнение ни споделя, че нещо, което преди е работило за нас, към този момент не дава нищо от себе си, по тази причина е пристигнало време да благодарим и да се освободим от товара на предишното, с цел да създадем място за новото, което иде отсреща. Ще бъдем изправени пред решения, в които ще би трябвало да сложим в баланс това, което желаеме, полезностите и правилата.

Има аргументи да мислим, че навлизаме в друга фаза на глобализацията. Това не е наложително да е по-добре от до момента, нито безусловно по-лошо. Тази действителност, която идва не е нито панацея, нито апокалипсис. Може да чакаме метаморфоза на геополитиката, търговията, потребителската просвета и обществения живот. Промените не могат да се почувстват незабавно. Те се реализират постепенно и едвам след време ще признаем, че настоящето затъмнение е било повратна точка, в която всичко се е трансформирало за следващ път. Затъмненията са моменти на мистерия, активизират нещата на подсъзнателно равнище, отварят и затварят процеси, които разбираме по-добре от дистанцията на времето.

Добре е да се грижим за себе си, да се вслушаме в потребностите на тялото, да не го насилваме по никакъв метод, да не претрупваме организма с тежка храна, алкохол, опиати. Идеално време за йога и медитация.

Един час преди затъмнението е добре да не говорите. Добре е да вземете противоположен душ. Започва се с гореща и се приключва с гореща вода, а при лунно затъмнение е противоположното. Няколко пъти би трябвало да редувате студена с гореща вода. Един час преди затъмнението на мудни глътки изпийте чаша вода с мисълта, че тази вода ще ви пречисти.

Препоръчва се 10 минути преди започване на затъмнението да легнете с глава на изток (или на север). По време на релаксацията може да си представяте своя двойник, върху който трансферирате всички свои дефекти и качества, от които желаете да се освободите. Постъпете по този начин и с проблемите си. После завийте въображаемо двойника във фолио примерно, поставете го в един балон, на който отрязвате връвта и гледайте по какъв начин постепенно се отдалечава от вас, до момента в който напълно изчезне от погледа ви. Останете още малко да полежите. Час след затъмнението изпийте втора чаша с вода на мудни глътки с мисълта за новият човек, който към този момент сте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР