В събота, 31 март, започна пролетният залесителен сезон на Новата

...
В събота, 31 март, започна пролетният залесителен сезон на Новата
Коментари Харесай

Доброволци засаждат Новата гора на София

В събота, 31 март, стартира пролетният залесителен сезон на Новата гора на София. Тя се намира в кв. „ Суходол “, наоколо до остарялото хранилище за боклуци, което се рекултивира.

"Засаждат се фиданки от цер, липа и акация. Целта ни е до края на годината да засадим 120 хиляди дървета. Миналата година дружно с над 1000 доброволци засадихме първите 12 000 дървета ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно с доброволци взе участие в засаждането.

До мястото може да се стигне с рейс 56А.

"Това е новият зелен чеп, който ще способства за по-чистия въздух в града. Залесяването на общински земи не е спирало и тази година. Оперативна програма „ Земи и гори” ще засади още към 200 декара в допълнение. Миналата година по концепция на зам.-кмета Йоана Христова започнахме плана Новата гора. Другата стратегия на общината е „ Моята зелена детска градина и моето зелено училище”, по която ще засадим 500 дървета ", сподели също Фандъкова.

Сметището в Суходол се рекултивира. Устойчивата зелена политика е прекъсване на депонирането на боклуци, откакто изградихме модерни съоръжения за преправяне на битовия боклук.

И тази година не престават самодейностите за залесяване и възобновяване на парковете в София.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР