В събота, 25 август, пускат движението по бул. България в

...
В събота, 25 август, пускат движението по бул. България в
Коментари Харесай

На 25 август пускат за движение ремонтирания участък по бул. България в София

В събота, 25 август, пускат придвижването по бул. " България " в сектора от бул. " Акад. Иван Евстатиев Гешов " до " Гоце Делчев ". След това стартира преасфалтирането на същия сектор, само че в посока центъра. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира ремонтните действия.

 „ От през днешния ден стартира полагането на първия пласт асфалт върху железна мрежа, която съм поискала да бъде инсталирана по цялото продължение на булеварда, с цел да бъде по-здрав асфалтът в сектора. Ако срокът бъде спазен и в събота пуснем този сектор, тогава ще може да затворим другото платно, да обърнем придвижването. Имам уверението, че до 9 септември ще завърши ремонта и на другото платно и на 10-ти ще пуснем напълно придвижването по булеварда ”, обясни Фандъкова.
Тя изясни, че в ремонтираните сектори се работи бързо, само че това никога не би трябвало да е за сметка на качеството и напомни, че в договорите с компаниите са заложени големи наказания.

Столичният кмет добави, че ремонтираният сектор е към 1 км, както и, че цената за преасфатирането на целия бул. „ България “, който е близо 8 км възлиза на 13.5 млн. лв..
„ Работи се поетапно и се заплаща според от свършената работа все още ”, акцентира Фандъкова.


Тя добави, че проектите на общината са следващата година да бъде ремонтиран секторът от НДК до бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов “, в който се образуваха коловози, както и секторът от „ Гоце Делчев “ до „ Околовръстния път “. Фандъкова не изключи разновидността да се работят и паралелно, само че на този стадий към момента не ясно по какъв начин ще се действа.

Кметът разгласи още, че през днешния ден е пуснат и новоремонтираният бул. „ Христофор Колумб “. Този ремонт тормози жители, които ни алармираха, че липсва отводнителна система.
„ Изградени са 8 нови отводнителни шахти, като следва да бъдат сложени 3 нови линейни отводнители, които действително ще минават през тротоарната настилка и ще спомогнат за отводняването на пътното платно. Досега той се отводняваше главно в банкетите, изградихме чисто нови тротоари. Отделно то това има и 8 оттока, които са в горната част откъм ул. „ Продан Таракчиев “. В рамките на деня ще бъде построено отводняването “, посочи зам.-кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев.
Стана ясно още, че на следващия ден стартира цялостният ремонт на Източната дъга в сектора от кръговото на „ Хр. Колумб “ до кв. „ Христо Ботев “. За времето на ремонта придвижването в сектора ще бъде спряно. Очаква се той да завърши до 15 септември
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР