В събота, 23 ноември, започват срещите на плевенския кмет Георг

...
В събота, 23 ноември, започват срещите на плевенския кмет Георг
Коментари Харесай

Малките села в община Плевен ще си „избират“ кметски наместници

В събота, 23 ноември, стартират срещите на плевенския кмет Георг Спартански  в седемте най-малки села в общината, на които локалните поданици ще си кажат думата кои да са кметските им наместници. Първата среща е в село Ралево. Всеки идващ ден ще има по една такава среща в Ласкар, Къртожабене, Горталово, Тодорово, Къшин и Тученица. Първите две са от 11,00 ч., а останалите – от 17,30 ч.
Георг Спартански разгласи желанието си да не назначава еднолично кметски наместници в селата, които нямат задоволително поданици, с цел да си избират кметове, откакто завоюва балотажа на 3 ноември.
Мотивите си той показа пред БНР по този начин:
“Първо, че е по-демократично. Не аз да ги назначавам, макар че законът ми разпорежда тези отговорности и пълномощия по едно и също време. А хората, които живеят в съответното обитаемо място и които най-добре познават качествата на възможните претенденти, сами да създадат своя либерален избор. И второ, тъй като смятам, че откакто същите тези жители на дребните обитаеми места имат компетенцията и познанията да избират президент на републиката, евро и български депутати, кмет и общински съветници – най-логично е те да могат да избират и локалните си управленци, без значение от размера на обитаемото място. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР