В събитието ще се включат представители на Google, както и

...
В събитието ще се включат представители на Google, както и
Коментари Харесай

Google конференцията DevFest Sofia ще се проведе за първи път у нас

В събитието ще се включат представители на Гугъл, както и водещи български и задгранични специалисти от софтуерния отрасъл  
На 24 ноември 2018 година за първи път в България ще се организира Гугъл конференцията DevFest Sofia. DevFest е най-голямата световна конференция на Гугъл Developers Group, която се организира по целия свят с фокус върху Гугъл технологиите и основаването на общности.

У нас DevFest Sofia 2018 ще събере на едно място над 300 експерти и запалянковци, които ще имат опция да чуят лекции и презентации от 13 водещи специалисти в технологии като Web, Mobile и Cloud.

Макар че няма две издания на DevFest по света, които да са идентични, при всяко от тях е залегнала концепцията, че когато разработчиците се събират, с цел да обменят хрумвания, може да се случат невероятни неща.
Събитието в България ще се организира в Зала 6 на НДК с начален час 8.30 ч. и ще продължи през целия ден в границите на разнообразни дискусионни панели и лекции.
Първото издание на DevFest у нас се случва с помощта на общностите GDG Sofia и Women Techmakers Sofia, чиито уредници са част от екипите на DataArt, Qualifast Ltd. и TechHuddle, а трите компании са измежду главните сътрудници на събитието.

Специално за DevFest Sofia 2018 в България идват Игнаци Ковалчик, управител „ Софтуерно инженерство “ в Гугъл и Селен Басол, „ Tech Lead ” управител в Гугъл. Те ще бъдат лектори в два от 13-те панела, включени в конференцията.

Игнаси Ковалчик работи за Гугъл повече oт 10 години. През последните четири от тях управлява екип от инженери за създаването на Гугъл Compute Engine и Гугъл Kubernetes Engine с фокус върху автоматизираните процеси, позволяващи елементарно внедряване и мащабиране на работните натоварвания в Гугъл Cloud.

Селен Басол е механически началник в Гугъл Цюрих и дава отговор за технологиите и функционалностите, свързани с Гугъл Maps. Завършва курс по компютърни науки и математика в Турция. Когато Селен се причисли към Гугъл, тя открива, че нейната пристрастеност към технологиите се крие във връзката сред действителния живот и онлайн пространството.

Освен представителите на Гугъл, в конференцията ще вземат присъединяване и лектори от Франция, Финландия, Англия, Германия и Гърция, както и софтуерни специалисти от водещи компании у нас.

Цената на билета за събитието е 76 лева, като до 11 ноември всеки може да закупи билет на промоционална цена с код DevFestPromo, даващ 25% отстъпка.

Повече информация за Гугъл DevFest Sofia може да бъде открита на формалния уебсайт на събитието, както и във Фейсбук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР