В с. Български извор се проведе дискусионна среща на тема

...
В с. Български извор се проведе дискусионна среща на тема
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Тетевен е пример за толерантност към различията и борба с езика на омразата

В с. Български извор се организира дискусионна среща на тематика „ Толерантност и предварителна защита против езика на омразата “. Инициативата, част от Комуникационната тактика на Р България за Европейски Съюз за 2019 година, бе на Областния шеф на Област Ловеч - инж. Ваня Събчева.
По покана на Областна администрация – Ловеч, Община Тетевен и Кметство с. Български извор, Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи и народен координатор за битката против антисемитизма и езика на омразата, беседва с жителите на Община Тетевен повече от час.
Присъстваха Зам. регионалния шеф на Област Ловеч - Бойко Пъдарски, Кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева, Председателят на Общински съвет – Тетевен – Мария Стойчева, Кметът на с. Български извор - Исай Данг, общински съветници и жители.
Заместник-министърът на външните работи поздрави жителите на с. Български извор с избора им за кмет, който е и безспорен образец за приемливост към разликите и битка с езика на омразата. Той посочи, че оправянето с неприемането на разликите на хората и езика на омразата е една от главните борби, която Европа води сега. България, за наша горделивост, е един остров на стабилността предвид на етническото разнообразие и райони със смесено етническо население, опазване на културните особености на жителите, сполучливото общуване на разнообразни етнически групи и взаимопомощта, до момента в който в други европейски страни следим набожен екстремизъм и мощна радикализация, водещи до ужасяващи незаконни актове.

Георгиев подчертава и върху значимостта на оправянето с езика на омразата и нетолерантността за интернационалния имидж на България и привличането на повече интернационалните вложители, тъй като в ерата на глобализация, огромния бизнес отива там, където културните и етнически особености не съставляват спънка за добре свършената работа. Той напомни, че най-хуманният акт в актуалната българска история, спасяването на хиляди евреи по времето на Втората международна война, е не просто демонстрация на приемливост към даден етнос в най-страшни военни времена, а избавяне на човешки същества и принос към Човечеството, най-ценният ни урок към Света за справяне с езика на омразата, незачитането и поругаването на разликите.
Д-р Бояджиева, Кмет на Община Тетевен, подсети какъв брой е значимо да научим децата си да демонстрират приемливост към разликите – към другите етноси, към хората с увреждания, към другите религиозни общности и така нататък Тя дефинира като основно подпомагането на интеграцията на децата в детските градини и учебните заведения, освен от учителите, само че и от родителите, тъй като всяко делене на децата води до съществени последствия в техните усещания и до девиации на личността. Д-р Бояджиева подчертава, че медийното облъчване с подправени вести, подправени уеб сайтове, подправени споделяния из обществените медии и втълпяване на ненавист, изключително по време на избори, би трябвало да спре, а то ще спре, когато стартираме да демонстрираме повече сериозно мислене към поднесената информация и научим и младите на това.
Исай Данг, Кмет на с. Български извор, беше благополучен, че тази полемика се организира точно в неговото село, тъй като регистрира, че тя е доста потребна. Той показа, че се радва, че като жител на Р България, дете на разбъркан брак сред българка и виетнамец, постоянно е бил одобряван в обществото и доверието, което му е гласувано за кметския пост също потвърждава, че не разликите са значими, а индивидът като същина и това да не го съдиш за особености, за които той няма виновност.
След редица въпроси от присъстващите и последвалия конструктивен разговор, всички дружно си пожелаха светли празници и сполучлива нова година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР