В руско-българските отношения най-важното е да се поддържа дух на

...
В руско-българските отношения най-важното е да се поддържа дух на
Коментари Харесай

Руският посланик зове за конструктивен диалог между София и Москва

В руско-българските връзки най-важното е да се поддържа дух на градивно съдействие, като се вземат поради националните ползи и взаимното почитание. Това сподели посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров в изявление за организациите Фокус и ТАСС по случай 140 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Русия.

„ Отворени сме за задълбочаване и разширение на многостранното съдействие с България – веселя се, че в последно време същият метод се следи от ден на ден и повече и от българска страна. А с цел да се реализиран съответни резултати, е нужна политическа воля, подготвеност и предпочитание да се положат нужните старания и да се подхващат на практика стъпки. Всички зараждащи въпроси е доста по-лесно и по-ползотворно да решаваме посредством градивен разговор, без да премълчаваме вероятните проблеми, само че и без да сътворяваме нови от нищо “, сподели дипломат Макаров.

Той добави, че двете страни посрещат в добра форма 140-те години от дипломатическите връзки, по тази причина и тържествата по юбилея са толкоз огромни. Посланик Анатолий Макаров заяви, че празничните събития ще завършат с аудиенция на министъра на външните работи на България Екатерина Захариева в Москва.

Очаквайте подробности
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР