В Руския университет за дружба на народите продължава да се

...
В Руския университет за дружба на народите продължава да се
Коментари Харесай

Опитаха се да отменят руснаците в московски университет

В Руския университет за дружба на народите продължава да се разгаря скандал, обвързван точно с тази дружба. Всичко стартира с галерия на украинското землячество, която провокира доста въпроси от студенти и общност. Продължава - към този момент след известието на МОН за публична инспекция - отводът на управлението на университета да сътвори съветско землячество.

Землячествата са национални общности, които студенти от разнообразни страни, както и републиките на Русия, основават въз основата на университетите. В РУДН има повече от 100 такива организации: самото име задължава. Списъкът включва Того и Бурунди, Калмикия и Дагестан, Киргизстан, Естония, даже Коморските острови. Естествено, най-голямата общественост съставлява Украйна - има 100 и петдесет души. В РУДН няма съветско землячество, макар че има поръчка от студенти за това.

В МГИМО да вземем за пример също има доста землячества – измежду тях има и съветско. Всяка такава организация провежда ден на отворените порти или галерия един път годишно, студенти, учители идват там, всички поддържат връзка добре, ядат картофени палачинки или пилаф под съпровода на национална музика. Става прелестно.

Въпреки това, когато през февруари, на територията на университета РУДН, общността на Украйна откри своята галерия, доста студенти имаха въпроси. Ние сме в положение на боен спор с Бивша Украинска ССР. И в случай че нашите войски се пробват да го водят с бели ръкавици, самоотвержено минимизирайки вредите за цивилните в Украйна, то от другата страна виждаме гневна ненавист, която постоянно сплотява и закоравелите нацисти от „ Азов “, и елементарните бойци от ВСУ, и елементарните хора.

Украинските специфични служби правят терористични офанзиви на територията на Русия, като убиват наши жители. За страдание доста украинци с наслада поддържат този призрачен сън. Под украинския байрак бяха осъществени чудовищни кланета против нашите пленници и цивилни от Купянск и Буча. И в този момент тези флагове са окачени в един почитан московски университет.

Може би на изложбата си украинските студенти от РУДН желаеха да показват своя пацифизъм, да кажат „ Не на войната “ и да се разкаят за греховете на своите военни? Би било отлично. Такава информация обаче няма. Тогава нямаше да окачат формалните знаци на страната, която благодарение на своите западни настойници в този момент убива съветски жители.

Обществото се чуди по какъв начин по този начин? Залетяха тъжби до Главната прокуратура, подвигна се звук. Министерството на образованието и науката назначи вътрешен одит на РУДН. Дори прессекретарят Кремъл реагира на обстановката с жълто-сините флагове. „ Във всеки случай в този момент за нас това е де факто най-много знамето на същия режим, който поддържа националистите и с който в този момент се борим, против който организираме специфична интервенция “, сподели Дмитрий Песков.

Ръководството на университета обаче не позволи основаването на съветско землячество. Твърдят, че това опонира на разпоредбите на университета: видите ли, единствено представители на други страни имат право да провеждат землячества. Всъщност това не е по този начин - РУДН има такива, представляващи Чечня, Ингушетия, Башкирия и други републики на Русия.

От необикновен интерес е позицията на ръководителя на студентския съвет на РУДН. На страницата на Студентския съвет във обществените мрежи Антон Каторгин написа: „ Нямаме потребност от основаване на съветско землячество, тъй като учим в Русия, нашите родственици и другари са от Русия. Землячеството няма да стане втори дом за нас, тъй като към този момент сме си вкъщи. ” Той също по този начин се оплака от " националистическите " мнения на обявата за украинската галерия.

В мненията учениците интензивно спорят и от време на време се показват доста мощно. Тоест, студентската общественост на РУДН е разграничена, в действителност не се получава дружба на народите.

Тъжно е, че студентският съвет автоматизирано етикетира всички тези, които се пробват да схванат за какво руснаците са анулирани във водещия съветски университет по същия метод, както го вършат през днешния ден на Запад и в Украйна. Това е добре познатият болшевишки фасон на битка с великодържавния съветски национализъм, който от време на време води до трагични последствия.

Трогателно е, че в същата обява написа: „ Докато съветската просвета се анулира по целия свят и Русия се трансформира в изкупителна жертва, ние пазиме позицията на взаимно почитание и почитаме традициите на нации от повече от 150 страни. “ Да, несъмнено. Повече от 150. Но без Русия, тъй като това е нашият дом и за какво да се церемоним вкъщи си? Нека бъде проходен двор за стотици нации, до момента в който държавообразуващите руснаци в това време стоят настрани. Така ли се получава?

Землячествата в действителност са най-архаичната характерност на актуалните университети. Те са зародили през далечното Средновековие заради чисто практическа нужда. Момчетата, пристигнали в Пиза, Падуа или Витенберг от цяла Европа, просто са принудени да основат свои лични етнически групи, с цел да не се оставят да бъдат бити и грабени. Обичаите тогава са много брутални.

Днес тази университетска традиция наподобява даже по-старомодна от маламашките и робите. Като се има поради податливостта на студентските мозъци към демократичния дискурс, в сегашните условия са в положение да резонират с стилната тематика за " деколонизацията " на Русия и да стигнат до напълно същинска русофобия - същата, против която нашите правоприлагащи органи се борят на Запад. Само тая русофобия към този момент ще е домашна, имаме си обичаи.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР