В руския град Твер е започнато наказателно дело за смъртта

...
В руския град Твер е започнато наказателно дело за смъртта
Коментари Харесай

Тръгва дело за смъртта на лекарка, за която викали линейка три пъти

В съветския град Твер е стартирано наказателно дело за гибелта на доктор. За умрялата 46-годишна Нина Азизова е идвала три пъти кола за спешна помощ, като след първото позвъняване тя е била откарана в болница. Това заяви нейната щерка.

„ Вечерта на 30 октомври 2019 година заради утежняване на здравето на 46-годишна жена, доктор в градската клинична болница № 6 на Общинското здравно заведение в Тверска област, е извикана кола за спешна помощ. Предвид тежкото положение на пациентката, тя е откарана в лечебно заведение, където е прегледана от дежурните лекари.”, оповестиха от болничното заведение.

Оттам допълват, че след прегледа пациентът е оставен да се прибере у дома, „ заради неналичието на учредения за незабавна хоспитализация и стационарно лекуване “.

Същата нощ Нина още веднъж се почувствала зле, само че този път лекарите не я закарали в болница, откакто й поставали инжекция.

Сутринта щерка й извикала кола за спешна помощ за трети път, само че пристигналите лекари единствено установили гибелта на педиатъра от сърдечен удар.

Дъщерята на умрялата упрекна лекарите в немарливост и в средата на ноември проверяващите почнали инспекция, а след резултатите от нея е формирано наказателно дело по член „ Причиняване на гибел посредством немарливост заради погрешно осъществяване от лице на неговите професионални отговорности “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР