В руския град Пенза е образувано наказателно дело срещу млад

...
В руския град Пенза е образувано наказателно дело срещу млад
Коментари Харесай

В Русия образуваха първо дело за отказ от мобилизация

В съветския град Пенза е формирано наказателно дело против млад мъж, отказал да подпише повиквателна във военния комисариат (мобилизационната служба) , заяви правозащитникът Павел Чиков, представен от Руската работа на Би Би Си.

По думите му с присъединяване на специфични сили е задържан 32-годишен мъж, който към този момент втори ден е в центъра за краткотрайно задържане.

Днес би трябвало да му бъде определена мярка за неотклонение. Това е първото известно наказателно дело за отвод да бъде получено повиквателно от началото на частичната готовност, която Путин разгласи на 21 септември.



Делото е формирано по член 328 от Наказателния кодекс на Руската федерация (отклонение от военна служба). В същото време, както показва Чиков, съгласно разясненията на Върховния съд на Русия, член 328 от Наказателния кодекс на Руската федерация се ползва единствено за жители, които се пробват да избегнат наборна военна работа.

Припомняме, че съгласно калкулации на съветски канал в " Телеграм ", оповестени от Би Би Си, до момента над 350 хиляди руснаци са отпътували в чужбина след 21 септември, с цел да избегнат мобилизацията. В началото напускането на Русия беше гладко, само че по-късно локалните управляващи в граничните региони постановиха ограничавания за напредването към граничните пунктове, а на самите Граничен контролно-пропусквателен пункт бяха ситуирани мобилизационни постове и там бяха връчвани повиквателни на мъжете, подлежащи на готовност.

Източник: Руската работа на Би Би Си


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР