В руските магазини за играчки липсват комплекти Монополи, година след

...
В руските магазини за играчки липсват комплекти Монополи, година след
Коментари Харесай

В руските магазини за играчки липсва Монополи

В съветските магазини за играчки липсват комплекти " Монополи ", година откакто американската компания Hasbro, основател на емблематичната настолна игра, разгласи краткотрайно прекъсване на активността си в Русия, заяви бизнес новинарският уеб страница RBK.

Според изданието комплектите Monopoly Classic към този момент не се оферират в Mosigra, една от най-големите съветски вериги за продажба на настолни игри. Те са изчезнали и от рафтовете на Intellect-toy, както и от Hobby Games, благосъстоятелност на Hobby World, за който се оповестява, че е най-големият търговец на настолни игри в страната.

Все още е допустимо емблематичната фамилна игра да бъде закупена от колосите в електронната търговия Ozon и Wildberries.

Оригиналната версия на Монополи се предлага в лимитирани количества, като цената на един комплект е над 3000 рубли (37 долара).

Недостигът се дължи на решението на Hasbro да приключи активността си в Русия поради войната в Украйна. Компанията прекрати доставките и разпространяването на нови артикули в страната през април предходната година.

Освен това съветските профилирани магазини са изправени пред недостиг на комплекти Uno и Scrabble, създадени от американския производител на играчки Mattel, който разгласи проектите си да напусне съветския пазар през март 2022 година

Миналия месец съветското държавно управление добави играчките и игрите, създадени от Hasbro и Mattel, към листата на стоките, които могат да бъдат обект на успореден импорт. Схемата, публично призната предходната година в отговор на западните наказания, разрешава на съветските компании да се доставят със артикули от всяка компания отвън Русия, стига те да са закупени законно.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР