В руската Самарска област, в село Николаевка, опустошават гробище на

...
В руската Самарска област, в село Николаевка, опустошават гробище на
Коментари Харесай

В Русия заличават гробища на „Вагнер“, заливат ги с бетон

В съветската Самарска област, в село Николаевка, опустошават гробище на армията „ Вагнер “ и го засипват с трошляк, заяви изданието Гордон.

Свидетели оповестяват, че служащи са махнали кръстовете в гробището и че самите гробове са изравнени. Местният гражданин Сергей Трифонов, който съгласно съветските медии е воювал в редовете на „ Вагнер “, разгласява видео, в което демонстрира изравненото гробище - там не е останало нищо с изключение на обелиск, за който Трифонов споделя че е бил открит от самия Пригожин.

„ Още ли се съмнявате кой умъртви Пригожин? “ – пита той.

" Хората умряха за Русия, и вие тук... със земята изравнихте всички гробове. Какво въобще вършиме, какво ли въобще: нито от Бога, от нищо ли не се боите, шибаняци? " – възкликва наемникът.

Той демонстрира и махнатите кръстове, струпани на купчина – маркираните дати на гибелта на бойците са от 2023 година От локалната администрация настояват, че нямат информация за ставащото, като се оправдават, че гробището се намира в частен парцел

Местното издание 63.RU написа, че е планувано там да има мемориал - гробището да бъде залято с бетон, а на мястото на всеки гроб да бъде сложена черна пирамида. Твърди се, че работите са почнали преди гибелта на Пригожин.

Друго гробище – в Березовское, в Екатеринбургска област, също е изравнено и кръстовете са махнати. Според E1.RU, и там възнамеряват създаване на мемориал.

По-късно Трифонов разгласява второ видео, в което се възмущава, че строителната техника е газела върху гробовете, а заровените тела са останали изпод. Той очаквал, в случай че се строи мемориал, останките на наемниците да бъдат извадени и положени в братска могила.

Превод Faktor.bg

Все еще сомневаетесь кто же умъртвил? В Николаевке кладбище бойцов ЧВК закатали в бетон, кресты и венки свалены в кучу в ожидании мусоровоза. Через неделю никто и не вспомнит, что был такой Герой России.
Нашей родине легче забыть, чем помнить...
— Vitali Pavlov (@pavlov_vitali)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР