В Русия започва кампанията по масова ваксинация срещу , съобщава

...
В Русия започва кампанията по масова ваксинация срещу , съобщава
Коментари Харесай

В Русия започва масово ваксиниране

В Русия стартира акцията по всеобща имунизация против , оповестява вестник „ Ведомости “, като напомня, че процесът бе подреден от президента Владимир Путин.
Към сегашния миг в Русия са регистрирани две вътрешни ваксини против коронавирусната зараза - препаратът „ Спутник V “ от Научния център „ Гамалея “ и „ ЕпиВакКорона “ от „ Вектора “. Очаква се също, че скоро в програмата за имунизация на популацията ще бъде включено лекарството от Центъра „ Чумаков “, което „ към този момент е на път ", разясни по-рано вицепремиерът Татяна Голикова, съобщи организация Фокус.
 Доц. Кунчев предвижда по кое време ще стартира имунизирането на всички искащи Доц. Кунчев предвижда по кое време ще стартира имунизирането на всички искащи
Само тази доставка в този момент е съкратена на половина. Очакваме през февруари да получим отплата с повече от контрактуваните доставки. През...
Ваксинацията на рисковите групи жители в Русия стартира в средата на декември. Първите имунизирани са здравни служащи, педагози и обществени служащи. В края на декември Министерството на здравеопазването издаде позволение за имунизиране на хора над 60 години с препарата „ Спутник V “. Ефективността на имунизацията се прави оценка от разработчиците на 91,4%, а при тежки случаи - на 100%. В началото на януари Министерството на здравеопазването съобщи, че 800 хиляди души към този момент са били имунизирани против ковид.
Към 17 януари в Русия са регистрирани към 3,6 милиона случая на коронавирусна зараза. Досега към 3 милиона пациенти са се възстановили, повече от 65,5 хиляди са умряли. Русия е на четвърто място в света по заболеваемост от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР