В Русия започна процес срещу над 20 украински военнопленници, предаде

...
В Русия започна процес срещу над 20 украински военнопленници, предаде
Коментари Харесай

В Русия започна процес срещу над 20 украински военнопленници

В Русия стартира развой против над 20 украински военнопленници, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на съветски медии.

Пред боен съд в южния град Ростов на Дон бяха изправени бойци от батальона " Азов ", взели участие в защитата на Мариупол.

Югоизточният украински пристанищен град на Азовско море бе високомерен от съветските въоръжени сили през май предходната година след яростни сражения, траяли три месеца.

По-рано Русия разгласи батальона " Азов " за терористична организация.

Украинските военнопленници са съдени по обвинявания в причастност към терористична организация и в присъединяване в дейности за събаряне на подкрепяните от Москва сепаратистки управляващи в отчасти окупираната Донецка област в Източна Украйна. Те може да получат от 15 години до пожизнен затвор.

Двама от 24-те украински военнопленници, на които бяха повдигнати тези обвинявания, в това време бяха разменени за съветски бойци.

Сред 22-те подсъдими са осем дами, които приготвяли храната на бойците от батальона " Азов ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР