В Русия влизат в обръщение нови банкноти. Купюрите са с

...
В Русия влизат в обръщение нови банкноти. Купюрите са с
Коментари Харесай

Новите рубли – с космодрум и паметник в Крим

В Русия влизат в послание нови банкноти. Купюрите са с номинал 200 и 2000 рубли. Те стартират да се популяризират от през днешния ден.

Банкнотата с по-малкия номинал ще бъде зелена, а с по-големия – синя. По-интересното е обаче, че на тях ще има изображения, свързани с неотдавна настъпили за страната събития – анексирането на Крим и завършването на космодрума " Восточний ".

На предната страна на купюрата от 200 рубли е изобразен един от знаците на Севастопол – Паметникът на потопените кораби. На гърба на банкнотата пък стои аспект от останките на древногръцкия град Херсонес Таврически, които се намират в границите на актуалния Севастопол.

Банкнотата от 2000 рубли начело е украсена с моста, който свързва Владивосток с остров Русский. На противоположната страна пък е изобразен откритият неотдавна нов космодрум " Восточний ".

От Централната банка на Русия означават, че изобразените на двете купюри знаци са определени посредством специфичен конкурс, извършен през 2016 година В него са взели участие над 5000 оферти. До финалния стадий са достигнали 76, като всичките са били със забележителности от 49 разнообразни района в Русия. След това, посредством огромно социологическо изследване предложенията са били пресяти до 10. Те са били подложени на гласоподаване, в което са взели участие над 3 млн. руснаци. След което са определени и спечелилите.

 1990301

 1990300

 1990298

 1990302
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР