В Русия вече всеки може да разбере кой е до

...
В Русия вече всеки може да разбере кой е до
Коментари Харесай

Руснаци хвърлиха ръкавицата на Google

В Русия към този момент всеки може да разбере кой е до него в метрото или кой седи на прилежащата седалка в препълненият спектакъл или кой е на последната маса отляво до прозореца в кафенето „ Шоколадница " в Москва. Можем ли да останем анонимни или неразпознати при другите житейски условия? Вече не! Буквално за секунди най-новата иновация на руснаците разкрива в детайлности вашата идентичност. За положително или за неприятно, само че това е неоспорим факт.

Представете си, че някой безсрамник ви засече, до момента в който бързате с колата си за работа. Сваляте стъклото на автомобила и си разменяте нормалните персонални обиди. Половин час по-късно обаче, индивидът насреща ви е разкрил във Фейсбук и разногласието продължава с цялостна мощ, само че към този момент е тет-а-тет - лишен от успокояващата анонимност. Защото всеки един от спорещите знае кой е другият отсреща. Това не е научна фантастика, а безспорна действителност най-малко за съветските консуматори на FindFace - най-модерното приложение за мобилен телефон, основано да свързва фотоси и имена. За задачата е належащо единствено да щракнете индивида насреща, да вземем за пример, русокоската, която очевидно скучае в другия завършек на бара - и приложението ще открие съответния профил в обществените мрежи.

До минута ще знаете по какъв начин се споделя вашата годеница на бара

какви са увлеченията и други пикантни детайлности, стига да са изнесени в обществената мрежа. Програмата може да бъде свалбена изцяло гратис безусловно за минута от формалния уебсайт: https://findface.pro/ru/. Всички свалени изображения са изцяло предпазени и конфендициални, като се съхраняват във ваш личен облак - FindFace Cloud. Засега FindFace работи главно с в " V Kontakte ", съветският аналог на Фейсбук, само че неговите изобретатели настояват, че то умерено би работило с всяка друга обществена мрежа или търсачка. При отваряне на уеб страницата ви посреща надпис, който гласи: „ Намерете всекиго „ ВКонтакте! FindFace - най-иновационната услуга за намиране на хора по фотоси ". При това приложението FindFace е притеснително ефикасно!

Експерти на съветската компания за софтуерна сигурност Kaspersky Lab изпробваха приложението за лицева идентификация в офиса. FindFace безпогрешно разкри самоличността на 9 от всеки 10 служителя. В различен опит FindFace

съумя да разпознае 70% от пасажерите във трен на московското метро

Създателите на неповторимото приложение FindFace Александър Кабаков и Артьом Кухаренко изясняват, че това е на първо място приложение за запознанства. То може освен безупречно за ви даде контактите на някое инцидентно срещнато хубаво момиче, само че предлага и редица други благоприятни условия. Например, в случай че въведете фотографията на обичаната си кинозвезда, приложението FindFace ще ви откри нейните двойници в действителния живот и информацията за тях. Много консуматори обаче към този момент започнаха да злоупотребяват с тези благоприятни условия. Откривайки самоличността на проститутки, след това стартират да ги рекетират и изнудват, че ще разкрият активността им пред фамилиите им. Двамата съдружници, изобретателите на приложението Кабаков и Кухаренко не считат да спрат до тук. Според тях приложението сполучливо би могло да се употребява от управляващите или органите на реда, за идентифициране на очевидци на закононарушения. По този метод, бързото определяне на самоличността ще улесни достъпа до тях и взимането на показания.

За маркетолозите също приложението е доста ефикасно и потребно. С помощта му те ще могат да насочват рекламите в действителност персонално и профилирано, което ще докара до по-ефективна маркетингова тактика и продажби. Между другото, таман заради тези благоприятни условия Гугъл избра да не прави обществено притежание своята технология за различаване на лица. Но за младите съветски киберпредприемачи това не е притеснително. Александър Кабаков и Артьом Кухаренко са нахъсени и въодушевени да усъвършенстват своето откритие по отношение на приемането на оптимални данни за лицевият облик зафиксиран на фотографията в мобилният уред.

Руското приложение FindFace

провокира мощни мнения и безредици у американците

Доказано е, че съветската разработка действа доста по-добре и тъкмо от аналогичните услуги предлагани от корпорацията Гугъл. Проекта FindFace няма аналог на международния пазар! Алгоритъм за различаване на лица FindFace за момента е водещ в класацията по новаторски разработки и проложения. Не са малко и недоволните обаче. След направено допитване от Fox News, огромна част от интервюираните са декларирали, че FindFace - е много забавна стратегия, помагаща на самотните хора да намерят своята половинка. Не всеки има куража да заприказва някого на улицата, само че да си пишеш в обществената мрежа с към този момент познато лице и откритата му идентичност е къде по-лесно. Някои обаче виждат в заплаха в приложението. „ Не ми харесва обстоятелството, че някой чужд може да откри толкоз елементарно информация за мен в мрежата единствено по фотографията ми! ", е възразил един от интервюираните, на който му е бил заложен въпроса за мнението му по отношение на FindFace. Много от интервюираните са декларирали, че са обезпокоени от допустимо нападки, закани и цялост на персоналният им живот. Други пък са на мнение, чо приложението е необикновено потребно за полицията при издирването на нарушители и обвинени. Посредством FindFace това става доста по-лесно, бързо и дейно. Изобретателите на FindFace са разказали в едно телевизионно изявление, че с цялостна акуратност до 70% приложението открива единствено за половин секунда индивида по фотография в обществената мрежа. Създателите на плана настояват, че досега приложението в действителност няма аналог в света.

Източник: Оля Ал Ахмед, " Стандарт "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР