В Русия се подготвя нова космическа държавна програма за усвояването

...
В Русия се подготвя нова космическа държавна програма за усвояването
Коментари Харесай

Русия се готви да колонизира Луната

В Русия се приготвя нова галактическа държавна стратегия за усвояването на Луната. Това заяви за РИА Новости ръководителят на научно-техническия съвет на " Роскосмос " Юрий Коптев.
" Първоначално се планираше програмата да бъде ориентирана към свръхтежка ракета. Но всички схващат, че не е вярно да се ограничаваме с една ракета. Това би трябвало да бъде обособена галактическа държавна стратегия ", разясни Коптев.
По думите му осъществяването на програмата само че свръхтежък притежател би означавало че " сме го създали и откарали на космодрума. "
Създаването на такава ракета до 2028 година ще изиска отделянето на обилни средства и промени в структурата на индустрията и инфраструктурата на космодрумите.
В програмата ще бъдат написани задания за автоматизирани станции, които Русия възнамерява на изпрати на Луната през 2020 година. Предстои основаването на нов галактически транспортен съд, както и решаването на казуса за радиационна сигурност.
" Една от дилемите за разискване е разписването на цялостна стратегия, с цел да е ясно защо вършим всичко това при задоволително съществено икономическо състояние. ", добави още Коптев.
" Ако ние полетим на " Союз " в този момент, то ние ще покажем, че сме прекроили остарял костюм. Ако полетим на нов транспортен съд ще стане ясно, че създаваме нова структура ", изясни още специалистът.
Коптев подсети, че по програмата Л-1 в края на 60-те години на предишния век е имало 11 изстрелвания. До изпращането на човек на Луната не се е стигнало, защото е сработил политическия принцип: американците първи са стигнали до там и Л-1 е изгубила своята новост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР