В Русия считат изявлението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу

...
В Русия считат изявлението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу
Коментари Харесай

В Русия отговориха на изявлението на турския външен министър, че се отказват от С-400

В Русия смятат изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу за отхвърли от закупуване на С-400 като опит да се окаже напън. Според „ Известия ”, сходни думи по никакъв метод не слагат под подозрение договорката с Анкара. Отбелязва се, че сходни решения не се вземат от външнополитическото ведомство, по тази причина изказванията на Чавушоглу са самобитен напън от страна на Анкара да изнуди Москва да създават комплексите взаимно.

Председателят на комитета към Съвета на Федерацията по интернационалните работи Константин Косачев смята, че Москва не би трябвало да се поддава на сходни изявления от турска страна.

„ Това не би трябвало да повлиява на позицията на съветските договарящи, защото отстъпките под подобен жанр обществен напън значи да се сътвори казус, от който ще стартират да се употребяват и други контрагенти” - коментирал обстановката Косачев.

Според различен почитан съветски държавен служител Франц Клинцевич, основни технологии в производството не могат да бъдат предоставени на страна, която е член на НАТО.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР