В Русия са починали седем души за последното денонощие заради

...
В Русия са починали седем души за последното денонощие заради
Коментари Харесай

Русия отчете 7 починали от коронавируса за 24 часа

В Русия са умряли седем души за последното денонощие поради новия ковид (COVID-19). Това оповестиха от оперативния щаб за битка с разпространяването на вируса, представени от съветските медии.

" За последните 24 часа са регистрирани седем летални случая: Москва - петима, Московска област - един, Псковска област - един. От началото на епидемията са умряли общо 24 души ", се показва в изказването на щаба.

Общият брой на инфектираните в Русия доближи 2 777 души , като през последното денонощие са регистрирани още 440 инфектирани. 190 души са се възстановили.

Вирусът SARS-CoV-2 (причинител на заболяването COVID-19), първите инфектирани от който бяха регистрирани в китайския град Ухан в края на декември, визира 180 страни. Според Световната здравна организация (СЗО) в света са регистрирани най-малко 750 хиляди инфектирани, като от тях са умряли над 36 хиляди души.

Според данните на Университета " Джонс Хопкинс " повече от 860 хиляди души са се заразили, като от тях 42 354 са умряли, а 178 хиляди пациенти са се възстановили. Най-голям брой жертви има в Италия (12 428 души са умряли там), следвана от Испания, Съединени американски щати, Франция, Китай, Иран и Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР