В Русия с нейните 146 милиона жители имало едва 438

...
В Русия с нейните 146 милиона жители имало едва 438
Коментари Харесай

Русия и Турция укриват данни за коронавируса?

В Русия с нейните 146 милиона поданици имало едвам 438 инфектирани с ковид и нито един умрял. От Турция пък оповестяват за 1529 инфектирани и 37 смъртни случая. Достоверността на тези данни се оспорва, показва Дойче веле.

Независимо от дългата си граница с Китай - над 4 200 км, Русия е записала досега относително дребен брой случаи на болни от ковид. Границата е затворена от 30 януари, само че дали това е единствената причина за минималното разпространяване на болестта? Ако погледнем да вземем за пример броя на направените проби, се вижда, че в Русия са изследвани 163 000 души при 146 милиона население. В Германия ежеседмично се вършат по 165 000 теста - при 83 милиона поданици.

Руският народен представител Алексей Куринний е безапелационен, че не се вършат задоволително проучвания и упорства за увеличението им. " Обективна информация няма ", споделя той, изразявайки и подозрения в успеваемостта на съветските проби. " Възможно е част от хората да прекарват болестта като лек грип или инфектиране на дихателните пътища ", допуска Куринний, който е доктор.

Каква е същинската причина за гибелта?

Същото се отнася и до смъртните случаи - на 19 март бе обявено за жертва, 79-годишна московчанка с голям брой предишни болести.

Малко по-късно обаче информацията бе поправена - дамата умряла от емболия, а не от ковид. Затова медиците допускат, че част от заболелите от ковид се водят като пациенти с пневмония, а при умрелите за причина се показва не вирусът, а някое предишно заболяване.

Анастасия Василиева от синдиката " Алианс на лекарите " е уверена, че управляващите изкуствено редуцират броя на болните от ковид, с цел да не основават суматоха. Показателно е, че през януари са регистрирани доста по-голям брой възпаления на белите дробове, в сравнение с в предходния месец.

В Турция също допускат, че броят на заболелите е доста по-висок, в сравнение с се оповестява публично: 1529 инфектирани, 37 умряли. От Камарата на лекарите упорстват за повече бистрота. Призивът на лекарите обаче се натъкна на остри рецензии в околните до властта среди и медии. Камарата даже бе упрекната в поддръжка на терора.

От лечебните заведения в Турция към този момент не дават изявленията

На 18 март в обществените медии се появи видео с изказванията на лекарка от Анкара, че инфектираните не са стотици, а хиляди - тогава броят им публично бе 191. Държавата разпореди разбор на наличието и произхода на видеото, след което на лекарката ѝ се наложи да се извини с намерено писмо. Покрай всичко това сега чиновниците на държавните лечебни заведения заобикалят да дават изявленията.

Пред немската обществено-правна телевизия ARD доктор от една истанбулска държавна болница описа, че единствено преди няколко седмици макар ясните признаци за ковид на един болен човек по този начин и не са му били направени проби. Препоръката на лекаря е да се вършат повече проби - минимум по 10 000 дневно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР