В Русия регистрираните смъртни случаи от новия коронавирус са малко

...
В Русия регистрираните смъртни случаи от новия коронавирус са малко
Коментари Харесай

Малкият брой на смъртните случаи от COVID-19 в Русия поражда въпроси

В Русия записаните смъртни случаи от новия ковид са малко макар взрива на случаите на заразяване. Властите хвалят превантивните си ограничения и правенето на доста проби, а някои настояват, че методите за броене са непрозрачни.

С публично записаните си 165 929 случая на заразяване Русия беше през вчерашния ден на шесто място по брой на инфектираните. Смъртността обаче е извънредно ниска: единствено 1537 умряли, 0,9 % - най-ниската стойност измежду десетте страни, наранени най-сериозно от пандемията.

За съпоставяне, в Германия, чиято здравна система постоянно е хвалена поради ефикасната й реакция на рецесията, смъртността е 4,2 %.

Министерството на здравеопазването и санитарната работа Роспотребнадзор един след различен дадоха пояснение за тези резултати, като подчертаваха върху бързината на съветската реакция против епидемията.

В официално съобщение Роспотребнадзор означи, че " Русия е на второ място в света по брой на направените проби: над 4,46 милиона ".

Според службата тестванията са " създали допустимо регистрирането и слагането под изолираност в подобаващ миг на болните с леки признаци и на инфектираните без признаци, което доста лимитира разпространяването на вируса измежду популацията и измежду някои рискови групи ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР