В Русия приключиха критикуваните от международната общност регионални и общински

...
В Русия приключиха критикуваните от международната общност регионални и общински
Коментари Харесай

Местните избори в Русия: Подкрепа за Путин, въпреки твърденията за манипулации

В Русия завършиха подложените на критика от интернационалната общественост районни и общински избори, в това число в анексираните от Украйна райони, които демонстрираха мощна поддръжка за президента Владимир Путин на фона на рецензиите за подправяне на вота и устрема на Киев да си върне териториите.
Съветът на Европа, водещата европейска група за отбрана на правата на индивида, назова траялия цяла седмица избор жестоко нарушаване на интернационалното право, а Киев и неговите съдружници настояват, че това е бил противозаконен опит за усилване на контрола на Москва върху районите в южната и източната част на Украйна.
Преобладаващото гласоподаване в цяла Русия и в анексираните райони за превъзходството на партията на Путин " Единна Русия " извърши от дълго време повтаряното обръщение на Кремъл в страната, че Путин е най-силният поръчител на стабилността.
Но в районите, в които се гласоподава, изборната конкуренция беше лимитирана, защото управляващите не позволиха мощни претенденти, в това число някои от главната опозиционна Комунистическа партия на Русия, да се кандидатират.
Станислав Андрейчук, съпредседател на " Голос ", група за отбрана на правата на гласоподавателите, оповестена от съветското държавно управление за " задграничен сътрудник ", съобщи, че случаите на подправяне на вота в доста елементи на страната демонстрират, че " това не са същински избори ".
Андрейчук съобщи, че неговата организация е получила известия за задържане на претенденти от опозицията, за разваляне на колите им, а в един от случаите на наблюдаващи на изборите са били връчени документи за военна работа.
" Те вършат някои безусловно немислими неща ", сподели той.
Кремъл твърди, че изследванията на публичното мнение и многочислените изборни победи демонстрират, че Путин е най-популярният политик в Русия и че изборите са свободни и почтени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР