В Русия подмамват избиратели пред урните със смартфони, коли и

...
В Русия подмамват избиратели пред урните със смартфони, коли и
Коментари Харесай

В Русия подмамват избиратели до урните със смартфони, коли, рапъри и бира

В Русия подмамват гласоподаватели пред урните със смарт телефони, коли и рапъри , написа " Ведомости ". Над 6000 избори на разнообразни равнища предстоят през уикенда в Руската федерация.

" Ведомости ": Кремъл търси жена за спаринг сътрудник на Путин (СНИМКИ)

Ще бъдат определени 16 губернатори, 6 районни Народното събрание и 11 градски съвета в районни столици, показва вестникът, като напомня и лозунга, че „ законността на изборите е по-важна от интензивността ".

Путин омбисля дали да се кандидатира за президент през 2018 година

Поместени са данни от някои райони на Русия за акции за активизиране на електората, ориентирани най-често към младежта . На явилите се да гласоподават в северната Пермска област дават обещание листовки, против които се дават билети за кино , а младежта от сибирския Омск след изборите ще бъде развличана от известния рапър L'One . За селфита, направени в секциите, в Томск, Калининград, Екатеринбург и на други места дават обещание таблети, смарт телефони, слушалки и бира .

Човекът, който желае да смъкна Путин

Според специалисти на " Ведомости " сходни дарове не нарушават закона , защото е неразрешен единствено подкупът на гласоподаватели, а няма такова разбиране като " рушвет за интензивност ". Друг проблем е ненормално засиленото предварително гласоподаване, отбелязвано тук-там от наблюдаващи на съветската компартия. В Москва обаче единствено някои категории имат право да гласоподават предварително, показва изданието.

Фейсбук разкри финансирана от Русия дезинформационна акция

Властите в Русия вършат всичко допустимо, с цел да отхвърлен самостоятелните гласоподаватели, само че желаят да закарат на изборите тези, които се поддават на напън , или конформистите, податливи на специфични технологии, разяснява политологът Александър Кинев: " Хората, подготвени да идат на избори против лотариен билет, са насочени към патерналистки връзки с властта ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР