В Русия отмениха и традиционното шествие на Безсмъртния полк, съобщава

...
В Русия отмениха и традиционното шествие на Безсмъртния полк, съобщава
Коментари Харесай

Русия отмени шествието на Безсмъртния полк

В Русия анулираха и обичайното шествие на " Безсмъртния полк ", оповестява ТАСС, базирайки се на известие на депутата от съветската Дума Елена Цунаева.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10204
Тя разяснява, че всеки, който пожелае, може да разгласява фотоси на своите близки ветерани и починали във войните в обществените мрежи или на уеб страницата на придвижването.

" Въпросът е фотосите да са до нас, към нас през целия ден ", посочи още депутатът, която е съпредседател на щаба на " Безсмъртния полк ".

Цунаева разяснява, че в редица съветски райони са поискали анулацията на шествието, което нормално е част от парада за Деня на успеха (9 май). В приграничните с Украйна райони тази година са отменени парадите за 9 май и манифестациите за Международния ден на труда (1 май) от съображения за сигурност. Паради няма да има и на окупирания от 2014 г. Крим, заяви през предходната седмица съветският представител на полуострова.

За първи път шествието на " Безсмъртния полк " се организира през 2012 г. в Томск, когато близки и родственици излязоха с портрети на участвалите във Втората международна война. По данни на ТАСС през 2019 г. в шествието са взели участие 10 млн. души допълнително от 3,7 хиляди града в Руската федерация, напомня Bulgaria ON AIR.

Заради пандемията през 2020 г. и 2021 г.  " Безсмъртният полк " се организира онлайн - руснаците качиха фотоси на уеб страницата на придвижването, които бяха показани като част от " виртуално шествие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР