В Русия окончателно беше забранено да се сменя пола по

...
В Русия окончателно беше забранено да се сменя пола по
Коментари Харесай

Русия окончателно забрани смяната на пола

В Русия дефинитивно беше неразрешено да се сменя пола по избор. Съответният закон беше подписан от президента Владимир Путин.

Документът е оповестен на формалния портал за правна информация, оповестява ТАСС.

Законът влиза в действие от деня на публикуването му. В същото време неговите правила няма да се ползват за лица, които са сменили пола си преди влизането в действие на закона.

Предвиждат се и някои изключения. Решението за осъществяване на такива интервенции обаче ще се взема от медицински комисии на медицински организации, подчинени на Министерството на здравеопазването.

Новите правила, както се отбелязва в съпътстващите документи, ще спомогнат за отбраната на конституционните морални и фамилни основи на съветското общество, както и за запазването здравето на съветските жители, изключително на децата.
 Русия забрани промяната на пола
Русия забрани промяната на пола

Държавната дума реши също да се анулират браковете с сътрудник със заменен пол

Припомняме, че решението е предстоящо. 

На 13 юли Държавната дума на Русия одобри на пленарно заседаниена второ четене законопроекта за въвеждане на възбрана за медицински интервенции за смяна на пола. 

Законопроектът бе импортиран през май за разглеждане от депутати от всичките пет парламентарни групи, отпред с ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, и е утвърден на първо четене през юни.

Той планува законът " за основите на отбраната на здравето на жителите в Руската федерация " да бъде допълнен с нов член, който не разрешава медицинските интервенции, както и използването на медикаменти за промяна на пола.

Забраната не важи за медицински интервенции за лекуване на вродени аномалии и малформации, както и при генетични и ендокринни болести, свързани с нарушено образуване на половите органи при деца.

Държавната дума утвърди също и допълнение към законопроекта, съгласно която браковете се смятат за анулирани, в случай че един от съпрузите е сменил пола си.

В член 16 от Семейния кодекс на Руската федерация, в който са посочени основанията за преустановяване на брака, се добавя предписание, съгласно което той може да бъде разтрогнат заради регистриране на смяна в акта за гражданско положение във връзка със промяна на пола на от един от съпрузите.

Според заместник-председателя на здравната комисия в Думата Сергей Леонов " бракът се анулира във всички случаи, когато се окаже, че брачен партньор или двойката е сменила пола си ".

" Единна Русия " решена да забрани промяната на пола в страната

Според законопроекта, само за вродени аномалии ще се прави изключение

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР