В Русия официално беше открито международното стратегическо командно-щабно учение „Център

...
В Русия официално беше открито международното стратегическо командно-щабно учение „Център
Коментари Харесай

Русия започва военно учение с участието на 8 държави

В Русия публично беше намерено интернационалното стратегическо командно-щабно обучение „ Център 2019 ". Мащабните маневри с присъединяване на осем страни не престават до 21 септември.

Отличителната специфичност на учението е неговият мащаб, съобщи на формалната гала по откриването съветският заместник-министър на защитата генерал-лейтенант Юнус-Бек Евкуров:

„ Тук в обединен строй стоят военнослужещи от Индия, Казахстан, Киргизия, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан. Съвместните на практика дейности на войските ще се отработват на полигоните на Руската федерация, както и на полигоните на страните участници в учението и в акваторията на Каспийско море ", сподели той.

Генерал Евкуров акцентира, че учението е планово против конвенционален съперник и добави:

„ Една от основните задания на учението е укрепването на военното съдействие, вследствие на което би трябвало да бъде демонстрирана подготвеност за опълчване на всевъзможни провокации, в това число на интернационалния тероризъм, както и обезпечаването на мира и стабилността в Централно-азиатския район ".

Маневрите са съсредоточени главно на територията на шест полигона в централния и южния боен окръг в Русия. Участват близо 130 хиляди военнослужещи, повече от 20 хиляди единици военна техника, 600 самолета и хеликоптера и до 15 бойни кораба.

На първия стадий от учението ще се отработват отбранителни дейности, на втория - настъпателни интервенция за погром на съперника.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР