В Русия наистина трябва да живеете дълго, за да чуете

...
В Русия наистина трябва да живеете дълго, за да чуете
Коментари Харесай

Путин обяви война на олигарсите в Русия

В Русия в действителност би трябвало да живеете дълго, с цел да чуете най-сетне не от комунистите, не от националната патриотична съпротива, а от президента: хората, които изпомпват пари отсам, са рискови за страната. Това е забележителна смяна в реториката.

Преди 30 години, през 1992 година, Елцин приказва в Конгреса на Съединени американски щати и също като Зеленски оня ден приключи речта си с думите: „ Господи! Благослови Америка! " А преди този момент прикани Съединени американски щати да проверяват комунистическото минало на Съюз на съветските социалистически републики – „ тези тъмни страници на някогашната империя “. Такива като него предадоха великата страна и започнаха бързо да я трансформират в бензиностанция, в слабохарактерен западен протекторат, изграждайки периферен капитализъм.

Путин, който пристигна на власт (тук ще би трябвало да се създадат систематизирания и да се огледа като цяло), не можеше да влезе в открита борба с прозападните съветски елити, без да потопи страната в безпорядък. И стартира дълго пътешестване. Спомнете си какъв брой пъти през годините трябваше да бъдете сюрпризирани: президентът споделя верните неща, само че резултатът се оказваше нещо неверно. Пример е заместването на вноса.

Всичко се промени през февруари. Путин беше предизвестил (и то неведнъж) олигарсите доста преди този момент – дръжте си парите вкъщи, вкъщи е по-добре, а в чужбина ще се нагълтате с прахуляк, до момента в който разблокирате активи. Така и стана.

Но нещата не се замразяването не свърши дотук. Сенатът на Съединени американски щати одобри бюджета за защита, който съдържа корекция за конфискуване на съветски частни активи под юрисдикцията на Съединени американски щати. Канада направи нещо сходно преди този момент. Попадналите под ударите олигарси не би трябвало да ги съжаляваме и за момент – получиха си заслуженото. Но е значимо, че тези пари ще бъдат употребявани за подкрепяне на Украйна.

Проста логическа верига: олигарсите ограбиха Русия, извеждайки средства в чужбина, а в този момент груповият Запад ще избива съветски бойци с тези средства.

Въпреки че понятието " олигарси " (просто техните активи са най-значими) в този случай е много тясно. Путин, отговаряйки на въпрос на публицисти на 22 декември 2022 година, се изрази по-точно: „ Ако човек не свързва живота си с тази страна, а просто изнася пари отсам и всичко е там, в чужбина, тогава той цени не страната, в която живее и където печели, а поддържа положителните връзки там, където има имущество и пари в сметките си. Такива хора съставляват заплаха за нас. ”

Какво ги вършат хората, които са рискови за обществото?

Тези думи на Путин обаче не са управление за деяние, а припомняне на тези дейности за тези, които към момента могат да се опомнят. Нищо чудно, че той направи спогодба: „ Но ние сме лоялни към всички. Основното е да работят дейно. ”

Вярвате или не, сред фразата “ще се нагълтате с прахуляк ” и нейното използване са минали 20 години. В Русия в действителност би трябвало да се живее дълго. Въпреки че от февруари насам всичко се форсира невъобразимо.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР