В Русия Комисията по законодателна дейност на правителството е одобрила

...
В Русия Комисията по законодателна дейност на правителството е одобрила
Коментари Харесай

Русия обмисля национализация на собствеността на напусналите чуждестранни фирми

В Русия Комисията по законодателна активност на държавното управление е одобрила пакет от ограничения за поддръжка на стопанската система. Този пакет включва механизъм за национализиране на собствеността на задгранични компании , осведоми съветската редакция на Би Би Си.

Тази заран представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на въпрос за национализацията на имуществото на компании, които оповестиха отдръпването си от съветския пазар: " Не мога да кажа нищо, няма построена позиция по този въпрос, само че се преглеждат всевъзможни сюжети и се работи доста незабавно в държавното управление . "

Секретарят на Генералния съвет на партия " Единна Русия " Андрей Турчак съобщи в понеделник, че партията предлага да се национализира производството на тези компании, които оповестиха изтеглянето си от съветския пазар и закриването на производството в Русия поради нашествието в Украйна .

Правителствената комисия по законодателна активност утвърди втория пакет от ограничения за поддръжка на съветската стопанска система в изискванията на наказания - той планува въвеждането на един от механизмите за национализиране на имуществото на задгранични организации ", се споделя в известието.

Пояснява се, че законопроектът, който включва един от механизмите за национализация, разрешава въвеждането на външно ръководство от съда в организации, над 25% от които са благосъстоятелност на задгранични лица от вражески страни, при преустановяване на активността им. Това ще предотврати банкрут и ще резервира работни места, считат от партията .

" В същото време притежателят може да откаже външно ръководство в 5-дневен период при обновяване на активността или продажба на дяловете си, при изискване че бизнесът и чиновниците бъдат непокътнати. Ако това не се случи, съдът назначава краткотрайна администрация за 3 месеца, след което акциите на новата организация се пускат на търг, а остарялата организация се ликвидира. Купувачът на новата организация се задължава да задържи минимум 2/3 от работната мощ и да продължи активността на остарялата организация за най-малко една година ", се споделя в изказването.
 Путин подписа закона за антикризисните ограничения
Путин подписа закона за антикризисните ограничения

Той се приема в отговор на западните наказания

Това,мкоето не излиза наяве е каква продукция ще създават предприятята, благосъстоятелност на задгранични компании, в случай че са оборудвани да създават единствено артикули на компанията-майка, клоято има патентите за тях.

Говорителят на съветския президент съобщи, че, употребявайки механизма на глобите и отговаряйки на въпроса какви са възможностите Москва да не загуби в тази война, като се има поради, че Съединени американски щати се пробват да въвлекат целия свят в санкционния напън върху Русия , Песков сподели: " Трябва да вършим това, което дава отговор най-добре на нашите ползи ".
 Русия към Запада: Нашите наказания ще ви наранят
Русия към Запада: Нашите наказания ще ви наранят

Реакцията на Русия ще бъде бърза, добре премислена и сензитивна за тези, към които е ориентирана

Прессекретарят на съветския президент не посочи в кои области Русия може да наложи ответни наказания. " Ще оставя въпроса Ви без отговор. Не, към този момент не мога да дам детайлности ", сподели той.

След съветската инвазия в Украйна груповият Запад наложи невиждани стопански и финансови наказания на Руската федерация и доста задгранични компании напуснаха Русия, съветския пазар и се освободиха от дяловете си в съветски компании и планове. Руската рубла се срина до безусловно дъно, а Кремъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР