В Русия има десет града, в които хората са що-годе

...
В Русия има десет града, в които хората са що-годе
Коментари Харесай

Сега Русия е една средно голяма бензиностанция с ракети, смята Левон Хампарцумян

В Русия има 10 града, в които хората са от малко малко интелигентни и космополитни. Останалите не са разбрали, че руската власт е пристигнала и си е отишла, споделя банкерът
Как годината на войната промени войната? На тези въпроси дават отговор анализаторите Левон Хампарцумян, Антон Иванов и Чавдар Стефанов, които бяха специфични посетители в студиото на Euronews Bulgaria.

„ За страдание това е война, аз не чаках да се случи, камо ли да е толкоз дълга “, съобщи Иванов.

„ Общото мнение беше, че ще свърши доста бързо с церемониал в Киев. Разбира се, неверни упования, само че ние сме военни специалисти “, добави Хампарцумян.

„ Нека да стартираме с основното – Русия, а преди този момент и Съюз на съветските социалистически републики, към този момент 43 години водят войни. Като стартираме с Афганистан, по-късно войните на Путин, и така нататък Създадена е една суб-култура на военни в Русия, те са на всички места там. Силите на мрака надвиха в Русия, а аз не мисля, че и тази година ще завърши тази война. Путин строи империя “, сподели пък Стефанов.

„ Едно от нещата, които би трябвало да имаш, когато строиш империя, са средства. Те са нужни, с цел да можеш да я издържаш, да подхранваш войни, и така нататък Русия няма такова нещо. Русия не е Съюз на съветските социалистически републики. Съветският съюз беше една изостанала стопанска система, само че самодостатъчна, до момента в който в този момент Русия е една приблизително огромна бензиностанция с ракети “, включи се и Левон Хампарцумян, като разкри, че през последните години страната е изгубила 4 трилиона $ и 30 милиона души. „ Русия е изгубила, доста преди да стартира горещата фаза на войната. Не може да възвърне индустриалната мощност на Съюз на съветските социалистически републики, даже географски да успее с чеченци, татари, и всевъзможни други “, безапелационен бе той.

Енергийният специалист Антон Иванов пък приказва за енергийната инфраструктура на Украйна. „ Въпросът за нея е забавен. Украинците демонстрираха, че с една дребна организация и лимитирани запаси можеш да поддържаш енергийната си инфраструктура, с цел да покриеш базови потребности. Това опълчване на концепцията, че тя може елементарно да бъде разрушена, а мъчно направена, ние би трябвало да си извадим нашите уроци и да се поучим от опита на Украйна “.

На въпрос за какво измежду българските общество и политици продължава да царува разцепление по отношение на войната, Чавдар Стефанов сподели: „ Ако приказваме за концепциите на България за миролюбие, в случай че приказваме за господин Путин, с него не може да се договаря. Начинът му на мислене е подобен “.

А Хампарцумян добави: „ Имам сътрудник в Русия, който споделяше, че там има 10 града, в които хората са от малко малко интелигентни и космополитни. Останалите не са разбрали, че руската власт е пристигнала и си е отишла. Няма хомогенна маса. "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР