В Русия и в частност в "Росатом" са много доволни

...
В Русия и в частност в "Росатом" са много доволни
Коментари Харесай

В Москва доволни от добрата развръзка по спора за „Белене“

В Русия и в частност в "Росатом " са доста удовлетворени от бързата и сполучлива развръзка на проблема, основан към създадените реактори за АЕЦ "Белене ", поради които даже се стигна до арбитражно дело. Това стана ясно от думите на Кирил Комаров, първи заместител на генералния шеф на "Росатом ". "Много сме удовлетворени, че след решението на съда, толкоз бързо се разбрахме с българската страна и създаденото съоръжение беше платено ", сподели той. От думите му стана ясно, че в компанията правят оценка високо метода, по който е реагирала България и че всички проблеми са били изгладени.

Според Комаров сега пред нуклеарната енергетика в целия свят нещата стоят оптимистично. Поради тази причина той е убеден, че заложените пред нея цели по отношение на Парижкото съглашение за климата ще бъдат изпълнени. "Сигурен съм, че до 2050 година в действителност най-малко 25% от употребяваната в света сила ще бъде създадена от АЕЦ и няма да има проблеми да се изградят нужните за задачата 1000 гигавата носи мощности.

Той означи и че в последно време нуклеарната енергетика и ВЕИ-тата към този момент не се преглеждат като съперници, както беше единствено допреди няколко години, а към този момент на двата вида сила се гледа като на опция за понижаване на замърсяването. Поради тази причина Комаров счита, че би трябвало да се работи в посока на това по какъв начин вятърните и слънчевите централи да се синхронизират с нуклеарните, вместо да се опълчват.

Той означи и че е показателно по какъв начин хората по света към този момент желаят съответни централи да създават тока, който им е нужен. Което значи, че светът е осъзнал, че би трябвало да пази природата и да избира такива източници на сила, които да не изхвърлят въглероден диоксид. "Ако преди хората желаеха просто да имат ток, то през днешния ден желаят този ток да бъде от съответен производител, който не замърсява ", означи Комаров. Според него е ясно, че светът върви към заложените в Парижкото съглашение цели. И не е от толкоз огромно значение това, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп извади страната си от това съглашение. Просто тъй като към този момент всички хора по света са последователи на намаляването на въглеродните излъчвания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР