В Русия е ден на размисъл преди утрешните частични местни

...
В Русия е ден на размисъл преди утрешните частични местни
Коментари Харесай

В Русия е ден на размисъл преди утрешните частични местни и регионални избори

В Русия е ден на размисъл преди утрешните частични локални и районни избори. На разнообразни места в страната ще се гласоподава за губернатори, кметове на обитаеми места, районни парламенти и градски законодателни събрания.

Редица претенденти на властта се явяват на тези избори като самостоятелни в опит да се дистанцират от ръководещата партия „ Единна Русия “.

В столицата Москва, където следва да бъде освежен съставът на градската Дума, до вота беше позволен единствено един представител на по този начин наречената несистемна съпротива. Московската изборна комисия отхвърли регистрация на останалите с аргумента, че в подписките в тяхна поддръжка има невалидни данни.

Те на собствен ред я упрекнаха в съзнателно подправяне на документите.

Спорът сред комисията и претендентите прерасна във вълна от улични митинги през лятото, конфликти с полицията и всеобщи арести. Тази седмица някои от участниците в демонстрациите получиха ефикасни присъди.

Междувременно регулаторът Роскомнадзор предизвести Гугъл, YouTube, Фейсбук и Instagram, че всяко издание на политическа реклама в деня за размисъл ще се преглежда като опит за интервенция във вътрешнополитическите процеси в Русия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР