В Русия човек може да влезе в затвора за оскверняване

...
В Русия човек може да влезе в затвора за оскверняване
Коментари Харесай

Как узакониха всички престъпления в името на Русия


В Русия човек може да влезе в пандиза за " опозоряване на Георгиевската лента ", а за закононарушение в Украйна да получи дори премия. Русия е на път да приключи построяването на новия ГУЛАГ, написа Иван Преображенский.

Руската Дума гласоподава на конвейер репресивни закони. През идната 2023 година руснаците, които са направили престъпления в Украйна " в интерес " на своята страна, ще бъдат освобождавани от отговорност. За сметка на това жителите могат да влязат в пандиза, в случай че демонстрират карта на Русия в границите на нейните интернационално приети граници. За " опозоряване на Георгиевската лента " е очакван затвор от пет години, което не е доста дълго, като се знае, че за измама се лежи цялостен живот. Такива са нещата, които предлага на руснаците.

Узаконяване на всички закононарушения

Руските управляващи взеха решение да узаконят. По този метод те изцяло предотвратяват всяка бъдеща опция за съдействие с интернационалното правораздаване или със специфичен арбитражен съд за войната - в случай че сходен бъде основан. Законопроектът, признат на първо четене, официално лимитира периода за " освобождение от отговорност за закононарушения ", осъществени " в полза на Русия ", до 30 септември. Това е датата на непризнатата от никого в света анексия на отчасти окупираните украински райони. Малко по-внимателен прочит на документа демонстрира, че ограничаването по време е единствено условно.
Редакцията предлага
Властите в Кремъл, тъкмо като през Средновековието, издават индулгенция за " свои " нарушители, нарушили даже и съветските закони по време на войната. На някои може да им се коства, че това визира само  най-ярките зверства - да вземем за пример всеобщите убийства в Буча. Но в реалност това съставлява изчерпателен документ, " избелващ " всички вероятни грехове: наемничество, обири, изнасилвания. Правото да показва какво е осъществено в полза на Русия и какво не, несъмнено, е резервирано за Кремъл и персонално за Путин.

Затвор за " опозоряване “ на Георгиевската лента

Безспорно, един от знаците на съветската победа е така наречен. Създадена с комерсиална цел от експертите по маркетинг на държавната организация РИА Новости преди доста години, в този момент я окачват по гробовете и паметниците в Русия.

А за тези, които го вършат без полагащото се почитание, се вкарва наказване, сходно на това за огорчение на религиозните усеща на вярващите в други елементи на света. За " опозоряване “ на Георгиевската лента руснаците могат да получат до 3 години затвор, а в случай че прегрешението е групово - до 5 години. Юридическите лица могат да бъдат санкционирани с три до пет милиона рубли - със или без конфискация на имуществото. Новата система за санкции на това „ осквернение “ към момента не е стигнала до издигането на клади за еретиците. Но издигнатите основи са внушителни и заслужават внимание.

Списък с враговете на властта

В края на 2022 година бяха ясно избрани и враговете, с които съветските управляващи ще се борят вътре в страната. На първо място това са, законите против които бяха пределно затегнати. Наравно с тях ще се третират и хората от. Литературата, филмите и музиката, в които се загатва тази тема, попаднаха под цялостна забрана и към този момент се конфискуват.

Свободата на словото е лимитирано и за " задграничните сътрудници ". И те, както и другите групи, са лишени от правото на глас в Русия. Към тях бяха добавени и " богохулници ", които от началото на 2023 ще попадат зад решетките, също както и антивоенните деятели. Последните и в този момент попадат в пандиза за " подправени вести " и " дискредитиране на армията ". Освен това те могат да бъдат наказани и по Закона против диверсантите, където са планувани и доживотни санкции.

Иван Преображенский

При това „ еретиците “ очевидно ще са по-специален обект: Всеки един от тях ще може да бъде отвличан и задържан, тъй че „ оскърбленията на Георгиевските лентички “ и на „ възприятията на тези, които имат вяра в победоносната съветска войска “, ще разрешат на специфичните служби и на полицията да се окичат с нови звезди и оценки на пагоните.

Закони за угнетяване на обществото 

Потискането на обществото явно се прави не по насила, а е напълно умишлен избор на съветските управляващи, към който те се връщат постоянно, когато имат свободно време и сила. Впрочем, самият Путин съобщи това обществено на 20 декември в изявление в чест на така наречен Ден на чекиста. И нямаме никакви учредения да се съмняваме в думите му.

Ясно е, че хората ще попадат в пандиза. И то всеобщо. Засега не е ясно единствено решението за смъртното наказване. Добрата вест е, че към този момент няма по какъв начин то да бъде въведено още от 1 януари 2023 година.

Иван Преображенский е политолог, специалист по проблемите на Централна и Източна Европа, създател на мнения в редица медии.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР