В русенски болници вече няма нито едно свободно интензивно легло

...
В русенски болници вече няма нито едно свободно интензивно легло
Коментари Харесай

Няма свободни интензивни легла в Русе и Бяла

В русенски лечебни заведения към този момент няма нито едно свободно интензивно легло за лекуване на заболели с ковид. Според лекарите една от аргументите е, че някои от пациентите доста бързо се утежняват. А другата, че нито един от признатите в интензивните браншове не е имунизиран. В болничното заведение в Бяла няма места и в неинтензивните отделения.

В болничното заведение в Бяла в последните 2 седмици внезапно се е нараснал напорът от пациенти.

Ако се освободят през днешния ден, примерно, 3-4 кревати, незабавно биват заемани и заради тази причина към този момент насочваме в регионалния център, сподели Димитър Димитров шеф на МБАЛ " Юлия Вревска ".

В трите лечебни заведения в Русе към момента има свободни кревати за неинтензивно лекуване, само че реанимационните са запълнени до край. И по тази причина една от тях към този момент отхвърля да приема пациенти от други райони.

Леглата, които са за интензивно лекуване - 36, са всичките цялостни. Проблемът тук е, че когато приемем пациент, който е за неинтензивно лекуване и той се утежни, действително ние няма по какъв начин да го преведем в другия бранш, сподели Алисе Муртезова адм. шеф на УМБАЛ " Медика ".

Както и при предходните коронавирус талази, проблем остава наемането на още анестезиолози и медицински сестри.

Методиката за възнаграждение на личния състав, който работи в коронавирус структурите към този момент за трети път се трансформира, сподели Алисе Муртезова адм. шеф на УМБАЛ " Медика ".

Атанаска Василева е имунизирана, само че майка й в болничното заведение в Бяла с ковид. Заразила се от внуците си, които се върнали от Германия.

Тука сме имали рядкости - младоженецът след края на сватбата идва при нас, кумицата идва, сподели Димитър Димитров шеф на МБАЛ " Юлия Вревска ".

От Община Бяла дружно с полицията стартират инспекции за спазването на карантината в дребните обитаеми места.

И надлежно нарушителите на тая карантина да бъдат глобени по законовия ред, сподели Евгени Димов, зам.-кмет на Община Бяла.

За да ограничи разпространяването на болестта локалната власт в Бяла е отменила всички общински прояви, само че няма пълномощията да анулира частните събирания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР