В Русенската Св. Митрополия бяха обявени победителите в конкурса за

...
В Русенската Св. Митрополия бяха обявени победителите в конкурса за
Коментари Харесай

Митрополит Наум награди победители в конкурс

В Русенската Св. Митрополия бяха оповестени спечелилите в състезанието за есе на тематика " Ролята на християнските полезности в битието на младия българин ". Награди получиха и двете планови оферти, осъществени посредством неофициално образование за създаване на планове, водено от Огнян Узунов.

Инициативите са в границите на подписаното съглашение за съдействие сред Русенския университет " Ангел Кънчев " и Русенската Св. Митрополия. Митрополит Наум благодари на академичното управление на университета за сполучливата взаимна работа, която датира от 2016 година.

Той със удовлетворение означи, че постигнатото до момента потвърждава, че взаимният контракт не е единствено един документ, а способства за струпване на духовните християнски полезности у младежите.

Той изрази желанието си повече младежи да прегърнат концепцията да работят по планове в интерес на обществото. Ректорът на Русенския университет благодари на Митрополит Наум за съдържателните думи.

Той изрази насладата си, че огромен брой студенти от разнообразни професионални посоки са подали своите кандидатури за присъединяване в състезанието, като това прави допустимо професионалното и духовното рационализиране да вървят ръка за ръка и се допълват взаимно.

И по този начин може да се твори един по-добър свят, а България има потребност от това - от повече нематериалност и духовни полезности, с цел да вървим напред - акцентира чл.-кор. проф. Белоев.

Проф. доктор Юлиана Попова, зам.-ректор по интернационализация и информационна политика и част от журито, оценило кандидатурите добави, че присъединяване на студентите в тази самодейност ги обогатява не толкоз професионално, колкото човешки, а това носи една добавена стойност към всичко, което се случва в живота на университета.

Доц. доктор Мира Душкова от катедра " Български език, литература и изкуство ", също жури в състезанието заключи основните полезности съгласно студентите: фамилията, което е обвързвано с традицията, както и любовта, молитвата, вярата, духовната непорочност и добротата, скромността, въображението, прошката, възпитанието, младостта като подарък, свободата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР