В Русе започва проверка след случая, при който мълния удари

...
В Русе започва проверка след случая, при който мълния удари
Коментари Харесай

Започват проверки в Русе заради ударените от мълния деца

В Русе стартира инспекция след случая, при който гръмотевица удари две 11-годишни деца по време на футболна подготовка. Едното от тях умря по-късно в болница. Инцидентът е станал малко след 19 нощес, при започване на лятна стихия.
Деца от футболния тим " Дунав " са провеждали тренировката си, когато мълния пада от небето навръх тревата и поразява двама от 11-годишните спортисти на терена. 
Първи помощ са оказали треньорите, а за по-малко от 10 минути на място са пристигнали 3 коли за спешна помощ на Спешна помощ. 
Двете потърпевши момченца са откарани в безсъзнание в двете лечебни заведения - " Медика " и " Канев ". Въпреки напъните на лекарите едното от децата е умряло. За другото възможностите са по-големи, сподели доктор Бланш Ангелова, шеф на реанимацията в болница " Медика ".
" Хубавото е това, че сътрудниците, които са го поели в първия миг – в 19.45 часа, са съумели да го изведат от клинична гибел. Детето сега е в медикаментозен сън. За момента най-малко това дете е с възобновено сърчице ", добави тя.
Лекарите, които са имали триумф, са доктор Елеонора Иванова и доктор Мартин Чулев, само че битката за живота на детето продължава.
Инцидентът с изумените от гръмотевица деца е голяма покруса и за футболен клуб " Дунав ", и за града, разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на Управителния съвет на ФК " Дунав " (Русе) Диян Димов. 
Двете деца са част от детско-юношеската школа на клуба и през вчерашния ден са имали подготовка на изкуствено игрище, намиращо се над главния терен.
По думите на Димов треньорите са инструктирани при неприятно време да прибират децата в съблекалните. 
" Треньорът преценя предвид на обстановката дали тренировката да продължи, или не ", сподели той и добави, че концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи.
Източник: БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР