В Русе започна държавното първенство по вдигане на тежести. Това

...
В Русе започна държавното първенство по вдигане на тежести. Това
Коментари Харесай

Иван Иванов: Не мога да оставя състезателите си на произвола, след като постигнахме толкова много

В Русе стартира държавното състезание по повдигане на тежести. Това ще е първо съревнование за европейските първенци то Тирана, които по-рано този месец завоюваха три трофеи и общо осем медала, а България завоюва отборната купа.

Представителя на локалния лекоатлетически клуб Ангел Русев бе безапелационен, че страстите от второто му следващо злато на европейско състезание са отминали и гледа самоуверено към идващите провокации.

„ Всичко към този момент отмина, квалифициран съм за това съревнование. Убеден съм, че ще печеля, тъй като в България няма кой да ме победи “, съобщи пред Русев пред Българска национална телевизия.

Рекорден брой от над 250 състезатели от цялата страна мерят сили на подиума в Русе от през днешния ден до 28 юни.

На шампионата в крайдунавския град е и националният треньор Иван Иванов, който съобщи, че няма желание да изоставя състезателите, застанали зад него в разногласието му с президента на федерацията Неделчо Колев.

„ Световното състезание е първото съревнование от квалификациите за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Не мога да оставя състезателите си на произвола, откакто постигнахме толкоз доста. В противоположен случай това ще бъде изменничество от моя страна “, сподели Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР