В Русе се проведе първото национално състезание по правопис на

...
В Русе се проведе първото национално състезание по правопис на
Коментари Харесай

Малки буквоплетци излъчиха български шампион в Русе

В Русе се организира първото национално съревнование по правопис на български език „ Буквоплет “. Това е приспособена версия на български език на английското spelling bee, за възпитаници от втори клас. В рамките на няколко месеца децата се готвят за конкуренцията, заучавайки и наизуст вярното изписване на стотици думи с особености в правописа на български език под формата на игра и развлечение.
Организатор на проявата е Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130 България, както и Лайънс клуб „ Русе – Север “, който сътвори формата „ Буквоплет “, трансформирал се от предходната година в национална акция. На надпреварата участва и дистрикт шефът на Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България Веселин Георгиев.
В конкуренцията участваха 24 деца от 12 български града: Варна, Велинград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пазарджик, Панагюрище, Плевен, Пловдив, Свиленград и Стара Загора и домакините от Русе. Крайдунавският  град бе показан от Емили Бохосян от ОУ „ Любен Каравелов “ и Александра Димитрова, от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “. 
Състезанието се организира в три кръга, а способеното жури бе в състав: преподавателят в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ доктор Никола Бенин, председател; филологът, редактор и публицист Ива Колева и писателката, преподавателка и създател на учебници Анелия Янковска-Сенгалевич.
В оспорваната конкуренция победител стана Кристина Манчева от НУ „ Христо Ботев “ в Плевен. Нейни подгласници са Елица Борисова от  ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ във Велико Търново и Тома Тетимов от ИСУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ във Велинград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР