В Русе предстои проверка на 17 предприятия - потенциални източници

...
В Русе предстои проверка на 17 предприятия - потенциални източници
Коментари Харесай

В Русе предстои проверка на 17 предприятия - потенциални източници на миризми

В Русе следва инспекция на 17 предприятия - евентуални източници на миризми. Това заяви инж. Христо Милков - шеф на отдел в Регионалната ревизия по околната среда и водите.

Той взе участие довечера в съвещание на Комисията за въздуха към Общинския съвет в Русе.

По думите на Милков Регионалната ревизия по околната среда и водите е дала три наставления след инспекцията за съблюдаване на изискванията в комплексното позволение на завода за автомобилни елементи "Монтюпе " ЕООД. Те към този момент са изпълнени, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проверката е осъществена в интервала сред 10 и 18 септември т.г., месец по-рано от плануваното по проект, а повода е постъпилите голям брой сигнали от русенци за съществуване на миризма на "изгорял бакелит ". Милков сподели още, че инспекциите ще продължат. Той разяснява, че вероятно решение на казуса със замърсяването на въздуха в Русе е въвеждането още веднъж на специфична система, работила до 2012 година в града по стратегия "Долен Дунав ". За да се възвърне активността ѝ, е нужно финансиране.

Системата може да се надгради и по този начин ще следи какви са равнищата на избраните замърсители и от кое дружество може да идват. По мотив на решението на Министерството на околната среда и водите предприятия, евентуални замърсители на въздуха в Русе, да бъдат сложени под непрестанен видеоконтрол, Милков разяснява, че ненапълно това има логичност. Той обаче уточни, че миризмите могат да са и без цвят. По думите му видеонаблюдение към този момент има на ТЕЦ-Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР