В Русе подготвят виртуални лаборатории за обучение в гимназиите, съобщиха

...
В Русе подготвят виртуални лаборатории за обучение в гимназиите, съобщиха
Коментари Харесай

Подготвят виртуални лаборатории за обучение в гимназиите

В Русе приготвят виртуални лаборатории за образование в гимназиите, оповестиха от Русенския университет.

Идеята ще се реализира по плана " Адаптация на образованието по механически и естествени науки към условията на Индустрия 4.0 ", финансиран по програмата " Знание и напредък " на общинската фондация " Русе - град на свободния дух ".

По този мотив във висшето учебно заведение се е състояла конференция, в която са взели участие ръководители и преподаватели от професионалните гимназии в Русе. Координатор на плана е проф. Николай Михайлов, който е част от екипа на факултета " Електротехника, електроника и автоматика " в Русенския университет.

Предстои преподавателите от гимназиите в Русе да показват хрумвания за създаване на на практика извършения в региона на техническите и естествените науки благодарение на виртуалната действителност. Те ще оказват помощ на учениците по-лесно да възприемат образователния материал. Целта е виртуалните лаборатории да бъдат въведени в учебните заведения още през първия период на новата образователна година.

Проучване на екипа на Русенския университет измежду 12 гимназии от района демонстрира, че едвам в половината от учебните заведения се употребяват виртуални принадлежности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР