В Русе отново ще има протест заради чистотата на въздуха

...
В Русе отново ще има протест заради чистотата на въздуха
Коментари Харесай

В Русе готвят блокада на Дунав мост заради чистотата на въздуха

В Русе още веднъж ще има митинг поради чистотата на въздуха в града. „ Много хора си затварят прозорците, тъй като мирише ”, сподели един от уредниците от самодейността „ Мръсният въздух ни убива ”. Той ще е на следващия ден, 14 септември – в 10:00 часа, пред някогашния Захарен цех. Намерението на протестиращите е да блокират Дунав мост.
Василена Николова, която е част от администрацията на общината като специалист по екологичните въпроси, поддържа настояванията на протестиращите, само че посочи, че по закон общината не можела да ревизира промишлени източници. Едно от настояванията на протестиращите, с изключение на инспекция на Топлоелектрическа централа Изток, е да се мият повече улиците.
Николова сподели пред Българска национална телевизия и, че улиците в града се мият, само че през нощта, като загатна, че по тази причина хората не виждат.
Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Русе инж. Любомир Атанасов акцентира, че инспекции е имало и се съблюдават изискванията по комплексното позволение на ТЕЦ-а. И съобщи, че нощес е имало инспекция на дежурен екип в ТЕЦ-а, като екипът не усетил миризма на бакелит, както споделят протестиращи. Съответно протестиращият не повярва и попита какво се случва, в случай че инспекторите от Регионална инспекция за опазване на околната среда са със запушен нос: " Това е несериозно – да ходите да душите. Няма ли различен метод да ревизирате? " . Атанасов отговори, че имало измервателна станция и тя не регистрира нищо притеснително.
Координаторът на " Грийнпийс България " Меглена Антонова подсети, че в България има интерес да се горят смесени сложни боклуци, само че в случай че това се прави в апаратура, която не е пригодена за това, резултатът върху чистотата на въздуха е доста неприятен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР