В Русе откриха едно от най-съвременните кардиохирургични отделения в страната

...
В Русе откриха едно от най-съвременните кардиохирургични отделения в страната
Коментари Харесай

В Русе кардиохирурзи ще оперират сърце без да спират дейността му

В Русе откриха едно от най-съвременните кардиохирургични отделения в страната и цяла Източна Европа, съобщи кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.


Новата кардиохирургия се намира в УМБАЛ „ Медика “ и разполага с последно потомство инсталация както за осъществяване на комплицирани интервенции, по този начин и за високотехнологична следоперативна грижа в реанимационен бранш с 8 кревати и още 2 в изолационен бокс. На процедура отделението по кардиохирургия съставлява цялостен комплекс, който включва и поделение по предварителна подготовка на пациентите, на които им предстоят сърдечни интервенции. Началникът на кардиохирургията доктор Георги Игнатов уточни, че в отделението може да се прави цялостната гама от интервенции в сърдечната хирургия. Понастоящем в отделението не се вършат само два типа интервенции – такива при вродени малформации при деца и сърдечни трансплантации.

Дейността на отделението е стартирала в края на предходната година, а от февруари тази година се прави така наречен отворена сърдечна хирургия. Оттогава не е серпантина активността на отделението и последователно се уголемява. До момента са осъществени няколко комбинирани хирургични интервенции, които са били с доста огромен размер и трудност, а предходната седмица е осъществена минимално инвазивна операция, както и имплантация на безшевни клапи.

Във вторник пък ще бъде направена интервенция на сърцето без да се стопира неговата активност. Лекарите от отделението споделиха, че измежду най-големите им упоритости е развиването на тотална ендоскопска сърдечна хирургия и роботизирана хирургия.

От своя страна шефът на болничното заведение проф. доктор Кирил Панайотов уточни, че откриването на това поделение е извънредно значимо за целия район.

С откриването на новата конструкция Русе става шестият град в страната с кардиохирургично поделение.

Проф. Панайотов показа, че в скоро време има упоритостта да бъде открит непрекъснато настоящ сърдечно-съдов център, който ще бъде гарантиран както от екип от кардиолози, по този начин и от водещи експерти в областта на съдовата хирургия. Преди откриването на отделението, ежеседмично на 3 – 4 пациенти, преминаващи през болничното заведение, им се е налагало да търсят помощ в други градове, защото са имали потребност от оперативно лекуване. В отделението по кардиохирургия в Русе ще работят към 20 експерти. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР