В Русе е създадена нова лява коалиция Обичаме Русе“, чиито

...
В Русе е създадена нова лява коалиция Обичаме Русе“, чиито
Коментари Харесай

Коалиция „Обичаме Русе“ обяви кандидата си за кмет

В Русе е основана нова лява коалиция „ Обичаме Русе “, чиито членове са: Българска социалистическа партия, АБВ, Политическо придвижване „ Социалдемократи “, Движение за радикална смяна „ Българската пролет “, Политическа партия „ Съюз за отечеството “. Така откри конференцията след сключване на съдружното съглашение депутатът Крум Зарков. Партньорите в обединението ще имат обща листа за общински съветници, общи претенденти в обитаемоте места и общоприетата кандидатура на Пенчо Милков за кмет на крайдунавския град.
„ Обединява ни обичта към града, куража да се надигнем против статуквото и превъзходството на ГЕРБ и вярата, че сме разкрили точния човек за кмет в лицето на Пенчо Милков. Очакваме той да бъде припознат от русенските жители като новия човек, който ще изведе Русе в нова, по-качествена посока “, добави Зарков.
Кандидатурата на Милков публично ще бъде издигната на общинската конференция на Българска социалистическа партия в Русе на 31 август.
Пенчо Милков е наясно с проблемите, които го чакат, както и против какво се изправя. „ Виждам по какъв начин може да изградим в Русе по-добър живот, да убедя хората да желаят смяна, защото ситуацията през днешния ден е недопустимо и незаслужено. Искам да участваме дружно в едно придвижване, което да върне гордостта и славата на Русе. Трябва да спрем скептиците, единствено с дейности можем да осъществяваме фантазията да въведем Русе в 21 век “, сподели депутатът.
Според Милков трите най-съществени казуса за Русе: обезлюдяването на града, декапитализацията откъм индустрия и сполучливото привършване на плановете. Той призна, че през последните два мандата в Русе общината е осигурила 500 млн. евросредства, което е позитивно, само че забавените планове би трябвало да бъдат приключени и да се работи. Според него би трябвало да се работи и в региона на екологията, където част от отчисленията, които се вършат за Регионална инспекция за опазване на околната среда, да могат да се връщат в общината.
„ Русенци би трябвало да изберат мощна и стимулирана персона, а акцията ни ще бъде светла и положителна. Градът работи на първа скорост, кметът би трябвало да е визионер, а Русе да бъде образец и да го сочат като подобен. Кметът не би трябвало да работи на оперативно равнище, а на стратегическо равнище. Ще търсим необятно присъединяване на експерти, а в администрацията няма да разделяме хората на наши и ваши, а по професионалните им качества. Ще дадем опция на обществеността да приказва, като това ще се провежда от общината. Имаме хрумвания за чистотата, за превоза, за дигитализацията, за сигурността, която би трябвало да бъде на едно ново равнище “, добави Пенчо Милков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР