В Русе днес започна делото за убийството на 60-годишния таксиметров

...
В Русе днес започна делото за убийството на 60-годишния таксиметров
Коментари Харесай

В Русе започна делото за убийството на таксиметров шофьор от двама младежи


В Русе през днешния ден стартира делото за убийството на 60-годишния таксиметров водач Валери Спиридонов, осъществено през март предходната година в село Николово. На подсъдимата пейка застанаха 18-годишните Николай Василев и Деян Цветанов, които са упрекнати за обир, съпроводен с ликвидиране, предава кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

При опита си да откраднат колата и оборота на водача, двамата младежи са стигнали до сблъскване, при което мъжът е бил намушкан смъртоносно над 10 пъти с нож. По време на закононарушението Николай и Деян са били към момента малолетни – на 17 години, и по тази причина ще получат по-леко наказване, в случай че бъдат приети за отговорни.

Двамата младежи бяха докарани в Окръжния съд в Русе от местата, където се намират под непрекъснат арест. Николай е в пандиза в Белене, а Деян, който единствено преди месец е станал пълновръстен, е настанен в Поправителния дом в село Бойчиновци.

На днешното разпоредително съвещание юристите на Николай желаеха делото да бъде гледано по съкратената процедура, защото техният подзащитен се признава за отговорен. Защитниците на Деян обаче настояха за развой по общия ред, защото младежът не признава виновността си за убийството. Адвокатите и на двамата обявиха пред съда, че в обвинителния акт не се разграничават самостоятелните дейности на всеки един от подсъдимите, макар че се водят съизвършители. Съдебният състав обаче не одобри възраженията и счете, че няма процедуални нарушавания.

Процесът ще се гледа по общия ред, като идващите съвещания ще бъдат в три поредни дни в края на март. Ще бъдат разпитани над 40 очевидци и 15 движимости лица.

Ако бъдат приети за отговорни, Николай и Деян ще получат сред 5 и 12 години затвор.

Наследниците на убития таксиметров водач – вдовицата и синът му, пък предявиха цивилен искове на обща стойност 300 000 лева /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР