В РУО – Пазарджик се състоя първата среща по проект

...
В РУО – Пазарджик се състоя първата среща по проект
Коментари Харесай

РУО води голям международен проект

В РУО – Пазарджик се състоя първата среща по план „ United against ESL (Обединени против ранното отпадане от училище) ” по Програма „ Еразъм + “. Работната намира се организира в град Пазарджик. Участниците в нея - от италианска, румънска, португалска, турска и българска страна, набелязаха дейностите, които ще се правят по плана в интервала ноември 2018 година - септември 2019г.

Проектът се реализира взаимно с Инспекторат по образованието, гр. Бакъу, Румъния, Средно учебно заведение в Йешилюрт, Малатия, Турция, Средно учебно заведение „ Алдо Моро “, Казалнуово, Неапол, Италия и Национална асоциация за просветителни нововъведения и интеграция в учебните заведения, Куба Алентейо, Португалия. Регионално ръководство на образованието – Пазарджик е координатор на плана, финансиран от Програмата ”Еразъм+ ”, Ключова активност 2 „ Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики “– децентрализирана активност „ Стратегически партньорства “. Съгласно процедурата за селекция плановото предложение е оценено от външни оценители в България с най-вече точки от всички кандидатури 82,5 от 100 вероятни. Центърът за развиване на човешките запаси подписа контракт с РУО – Пазарджик за финансиране на стойност 87980 евро.

Целта на плана е повишение на осведомеността по отношение на ранното отпадане от учебно заведение и намиране на продължително решение на този проблем, както и основаване на ефикасна система за идентифициране на деца в риск от отпадане от просветителната система и целенасочена работа с тях.

Намаляването на преждевременното овакантяване на учебно заведение (ESL) е едно от най-големите и най-важните провокации пред Европейските страни. Това е комплицирано събитие, което оказва съществено въздействие върху самостоятелните ориси на директно засегнатите и благосъстоянието на техните фамилии, върху опциите за развиване на техните общности и върху цялостното социално-икономическо развиване на една страна в средносрочен и дълготраен проект.

„ Проектът има за цел да създаде система за предварителна защита, ранно идентифициране и ходатайство сред учители и родители на учениците в риск от отпадане от учебно заведение, за намиране на ефикасен метод за дълготрайно справяне с този проблем. Тази система ще бъде направена въз основата на шерване на положителни практики сред сътрудниците и разработване на управление за предварителна защита и работа с възпитаници в риск посредством потребление на способи и похвати основани на теорията за множествената просветеност на Хауърд Гарднър “ - показа Весела Тодорова, старши специалист по естествени науки и екология в РУО-Пазарджик и координатор на плана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР