В Румъния вече ще може да се работи от вкъщи

...
В Румъния вече ще може да се работи от вкъщи
Коментари Харесай

В Румъния вече може да се работи от вкъщи по закон

В Румъния към този момент ще може да се работи от у дома и то изцяло законно. Сенатът на северната ни съседка утвърди законопроекта за отдалечена работа, който ще разреши на чиновниците да работят от вкъщи си, оповестяват румънски медии.

Според румънския закон отдалечената работа е работа от разстояние благодарение на осведомителни технологии. Предвид гъвкавия темперамент на този тип работа, чиновниците на цялостно работно време, работещи от разстояние, имат право да правят ексклузивен труд.

Целта на законопроекта е да контролира връзките сред работодатели и чиновници, които работят от вкъщи си. Този вид договореност е преференциален както за чиновниците, по този начин и за работодателите.

Работодателите ще понижат разноските за отдаване чартърен на пространства, комунални услуги, разход на гориво и авто парк. Служителите ще спестят време и пари, като работят от вкъщи.

Дистанционната работа " доста скъпа в доста развитите страни и най-много в Япония ", сподели министърът на труда Лия Олгута Василеску.

Европейският съюз също поддържа този метод на работа. През 2002 година сред обществените сътрудници в Брюксел бе подписано Европейско рамково съглашение за работа от разстояние.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР