В Румъния вече се приемат поръчки за пикапа Dacia Duster. Колата

...
В Румъния вече се приемат поръчки за
пикапа Dacia Duster. Колата
Коментари Харесай

Пикапът Dacia Duster става официален модел

В Румъния към този момент се одобряват поръчки за пикапа Dacia Duster. Колата се прави оценка на 22 546 евро, а едноименният кросоувър със същия двигател коства от 17 550 евро. Тя не е нещо ново - под марката Renault към този момент има пикап на бата на Duster. Името му е Oroch и се продава в Южна Америка.

Концернът Renault най-сетне оцени работата на румънските каросеристи от Romturingia. През 2013 година тунерите първи демонстрираха пикап Dacia Duster, основан на кросовъра от първото поколение. Пет години по-късно показаха още един, чийто донор беше „ вторият “ Duster. И в този момент Dacia реши да одобри концепцията им - Duster Pick-up с двуместна кабина и товароподемност 500 кг публично зае място в моделната гама на Dacia. Вярно е, че това се отнася към този момент единствено за румънския пазар и към момента не се възнамерява износът на полезното транспортно средство в други страни.

При същата височина като кросовъра, пикапът Duster има по-висок пътен луфт - 224 mm (+14 mm). Основната настройка има четири въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система, ESP и помощници за потегляне на надолнище и спускане от него.

Дължината и височината на пикапа са същите като при донорския модел - 4341 и 1678 мм. Новостта има 18 мм (1822 мм) по-голяма ширина и три милиметра по-малко междуосие (2673 мм). Товарната повърхност е с дължина 1650 мм, дистанцията между страните варира от 970 до 1350 мм, а размерът на отделението доближава 1000 литра. Избор на версии не е очакван - пикапът Duster се предлага извънредно с 1,5л турбодизел с мощност 115 конски сили, оптимален въртящ момент от 260 Нм, с шестстепенна "механика " и задвижване на всички колела.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР