В Румъния, в пристанищния град Констанца, организират международна среща, наречена

...
В Румъния, в пристанищния град Констанца, организират международна среща, наречена
Коментари Харесай

Над 200 делегати от 12 страни ще участват в Румъния в международна среща Пътят на коприната

В Румъния, в пристанищния град Констанца, провеждат интернационална среща, наречена " Пътят на коприната ". Делегатите са от 12 страни, измежду които и България. Темите са свързани с опциите и провокациите на комерсиалния план за възобновяване на историческия път, развиването на Транскаспийския кулоар, свързването на континентите. 
Говорителката на компания " Администрация на морските пристанища " Моника Велику съобщи, че присъединяване в срещата са удостоверили над 200 делегати от Австрия, Сърбия, България, Хърватия, Азебрайджан, Казахстан, Туркменистан, Турция, Полша, Германия, Холандия и Румъния, както и дипломати, парламентаристи, представители на държавното управление, на министерството на превоза и на Съвета по конкуренция, делегати от пристанища-партньори на порт Констанца. 

На форума ще бъдат разисквани тематики, свързани с опциите и провокациите в реализирането на комерсиалния план за възобновяване на Пътя на коприната, развиването на транскаспийския кулоар, свързването на континентите, както и новото съоръжение на пристанище Констанца в подготовка за вдишване на потока от артикули, транспортирани по новия " Път на коприната ", съобщи още Велику. 
Пристанище Констанца към този момент направи значими крачки за възстановяване на съдействието по този транспортен маршрут посредством подписването на протоколи за съдействие с китайските пристанища Нинбо и Кингдао, с грузинските Поти и Батуми, с пристанище Актау в Казахстан и със държавната работа за морски превоз в Туркменистан, означи още говорителката на " Администрация на морските пристанища ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР